Η Κύπρος ξανά στις αγορές εντός του 2017

Έξοδο στις αγορές εντός του 2017 σχεδιάζει η κυβέρνηση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι η Κύπρος επιχείρησε έκδοση ομολόγου τον Ιούλιο, για πρώτη φορά από το 2013, όταν ξέσπασε η κρίση και μπήκε σε πρόγραμμα διάσωσης.

"Παρακολουθούμε τις συνθήκες που διαμορφώνονται στις διεθνείς αγορές και εξετάζουμε νέα

έξοδό μας σ’ αυτές το 2017", δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι "δεν έχουμε λάβει, ακόμη, οριστικές αποφάσεις, αλλά είναι κάτι που συζητάμε".

Μιλώντας, εξάλλου, στο συνέδριο του Economist στο Λονδίνο, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διατηρήσει τη μεταρρυθμιστική δυναμική.

Θα ήταν αδικαιολόγητη, είπε, η όποια μεταρρυθμιστική κόπωση.

Η αξιοσημείωτη ανάκαμψη έχει αποδείξει, υποστήριξε, την ανθεκτικότητα και την ικανότητα προσαρμογής της οικονομίας, η μακροοικονομική σταθερότητα έχει αποκατασταθεί και η εμπιστοσύνη έχει επανέλθει.

Ο ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε, ωστόσο, και στις προκλήσεις που υπάρχουν, όπως η ανεργία, το υψηλό δημόσιο χρέος, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η προβληματική γραφειοκρατία.

Την εντυπωσιακή πρόοδο της κυπριακής οικονομίας επεσήμαναν εκπρόσωποι των Θεσμών. Παράλληλα, όμως, προειδοποίησαν ότι παρατηρείται επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων, που πρέπει να αποφευχθεί, για να φτάσει η Κύπρος σε βιώσιμη ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα