ΠτΔ: Με ελπίδα, αυτοπεποίθηση και ενωμένοι στη Γενεύη

"Με ελπίδα, αυτοπεποίθηση και ενωμένοι στη Γενεύη, για την Κύπρο μας", ήταν το μήνυμα το Προέδρου που ανήρτησε πριν από λίγη ώρα στον λογαριασμό του στο twitter.

Ο Πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφίες από το εσωτερικό του αεροσκάφους στο οποίο επιβαίνουν σύσσωμοι οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας μας.

Με ελπίδα, αυτοπεποίθηση και ενωμένοι στη Γενεύη. Για την Κύπρο

μας. pic.twitter.com/pYoSTbYxNI

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) January 8, 2017

Φόρμουλα από τα ΗΕ, διεργασίες μέχρι τελευταίας στιγμής

Στο μεταξύ, η Κυριακάτικη Σημερινή κυκλοφορεί σήμερα στο πρωτοσέλιδό της ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο τα Ηνωμένα Έθνη εξετάζουν φόρμουλα όπως ξεκινήσει στη Γενεύη ένας διάλογος μεταξύ των τριών εγγυητριών δυνάμεων, χωρίς την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας ως τέτοιας ή των δυο Κοινοτήτων, που θα μπορεί να εμπλακεί ή να εμπλακούν στη συνέχεια.

Την ίδια ώρα κρεσέντο παρασκηνιακών διεργασιών στο παρά πέντε βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αν και μέχρι σήμερα η συμμετοχή στη διάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τερέζα Μέι, των επικεφαλής δηλαδή των τριών εγγυητριών δυνάμεων, θεωρούταν εκ των ων ουκ άνευ, πλέον περνούν στην επισφάλεια.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε δηλώσει ότι τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται ακόμα δεδομένο –πλην όμως όλα είναι πιθανά- σχετικά με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου. Επιπλέον, το CNN μεταδίδει από την Ελλάδα ότι ανώτατο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης, επιβεβαίωσε πως το ελληνικό κυβερνητικό επιτελείο δεν έχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την παρουσία ή όχι του Ερντογάν στην Γενεύη.

«Όσο δεν επιβεβαιώνεται η συμμετοχή Ερντογάν δεν επιβεβαιώνεται και η συμμετοχή Τσίπρα», είπε αναφορικά με τη συμμετοχή ή μη του Έλληνα Πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι η Αθήνα επιθυμούσε εξ αρχής διμερή συνάντηση των δύο ανδρών, πριν τη Γενεύη, κάτι που ωστόσο δεν κατέστη εφικτό.

Πυρετωδώς εργάζεται και η ελληνική κυβέρνηση. Αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα