Ελλάδα: Έκτακτη συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας για χιόνια

Συνεδριάζει εκτάκτως το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας καθώς όσο περνά η ώρα, οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και ιδιαίτερα στην δυτική Ελλάδα τα προβλήματα είναι πολλά με επίκεντρο την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου η οποία παραμένει κλειστή στο ύψος του Αιγίου και ανοίγει μόνο κατά διαστήματα λόγω του χιονιού.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

απυήθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ στο σημείο που έχει παρουσιαστεί το πρόβλημα στην εθνική οδό έχουν σπεύσει 15 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση μεταφοράς ευάλωτων ατόμων σε ασφαλή σημεία. Οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη στην εταιρεία που ελέγχει το δρόμο και η οποία έχει την ευθύνη του εκχιονισμού. Η «Ολυμπία Οδός», από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι δεν έχει κλείσει «εντελώς» ο δρόμος αλλά υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και ακινητοποιημένα, κατά διαστήματα, αυτοκίνητα και καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση σχεδόν σε όλα τα ορεινά της χώρας και στην Αττική, ενώ αρκετά είναι τα σημεία όπου έχει πλήρως διακοπεί η κυκλοφορία. Σε συναγερμό βρίσκεται από το πρωί η Πυροσβεστική, σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για την παροχή βοήθειας σε άτομα με προβλήματα υγείας, ή αποκλεισμένους από τα χιόνια, προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία και άλλους ασφαλείς χώρους και έχει ήδη πραγματοποιήσει πολλά τέτοια δρομολόγια.

Στην Αθήνα το κρύο είναι τσουχτερό καθώς ο υδράργυρος φλερτάρει με το μηδέν όλη την ημέρα και αναμένεται να κινηθεί κάτω από αυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θερμαινόμενες αίθουσες έχουν ανοίξει για τους αστέγους σε όλους τους δήμους ενώ ανοιχτοί θα μείνουν και σήμερα τουλάχιστον 3 σταθμοί του μετρό προκειμένου να βρουν καταφύγιο από το κρύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα