Πρωτοφανής υπόθεση εκταφής νεογνού

Ιατρική αμέλεια καταγγέλλουν οι γονείς
Υπόθεση ιατρικής αμέλειας, που οδήγησε σε θάνατο νεογνού, βρίσκεται ενώπιον του ΤΑΕ Λεμεσού. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τα οποία αποκάλυψε άτομο του συγγενικού περιβάλλοντος της μητέρας στο SigmaLive, το μοιραίο περιστατικό σημειώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου. Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όταν κατά τη διάρκεια της κύησης η μητέρα είχε εμφανίσει διαβήτη εγκυμοσύνης, ενώ ο γυναικολόγος φέρεται να ανέφερε

στην εγκυμονούσα ότι θα γεννούσε στους 7 μήνες αντί στους 9.

Τα πλάνα του γυναικολόγου φαίνεται να άλλαξαν, όταν, ενώ διένυε τους 8 και πλέον μήνες της κύησης, οι πόνοι της γέννας την οδήγησαν εσπευσμένα στο γραφείο του. Η γυναίκα μετέβη, σύμφωνα με τα γεγονότα, στην ιδιωτική κλινική γύρω στο μεσημέρι της 14ης Σεπτεμβρίου. Ο γυναικολόγος, ενώ την είχε παραπέμψει στην κλινική, δεν την συνόδευσε και εμφανίστηκε εκεί, όπως καταγγέλλουν οι οικείοι, καθυστερημένα. Ωστόσο, πραγματοποίησε τον τοκετό, παραδίδοντας το νεογνό στον παιδίατρο.

Σύμφωνα με τους οικείους της γυναίκας, ο γυναικολόγος ανέφερε ότι δεν φέρει καμιά ευθύνη, από τη στιγμή που διενήργησε τον τοκετό και έπειτα ανέλαβε το νεογνό ο παιδίατρος. Ο τελευταίος, σημειώνεται, όπως αναφέρει το άτομο του οικείου περιβάλλοντος της γυναίκας, προσπαθούσε επί 40 λεπτά μάταια να επαναφέρει το άτυχο νεογνό.

Η οικογένεια έθαψε το βρέφος στο κοιμητήριο της Σφαλαγγιώτισσας. Μετά από σχετική καταγγελία και λήψη καταθέσεων τόσο από τον ίδιο τον γυναικολόγο όσο και από την οικογένεια, δόθηκαν σχετικές οδηγίες όπως γίνει εκταφή του νεογνού, προκειμένου να γίνει η σχετική νεκροψία, η οποία και διενεργήθηκε χθες το πρωί.

Ατελέσφορη η νεκροψία
Χθες το πρωί έγινε η εκταφή του βρέφους στην παρουσία της ιατροδικαστού Αγγελικής Παπέττα, ενώ στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου διεξήχθη η νενομισμένη νεκροτομή, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, που ακολούθησαν της ολοκλήρωσης της νεκροτομής, δεν έγινε κατορθωτό να ληφθούν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις, ούτε να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου, λόγω προχωρημένης σήψης και ρευστοποίησης των ιστών, προσθέτοντας ότι θα ζητηθεί και βοήθεια από ιατρικό λειτουργό του Υπουργείου Υγείας για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα