Εντοπίστηκαν προσωπικά αντικείμενα των καταδρομέων

Μετά τις εργασίες ανεύρεσης των οστών των καταδρομέων, που είχαν θαφτεί μαζί με τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους «Νοράτλας» της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν αυτό κατέπεσε από φίλια πυρά, το μνημείο αποκαταστάθηκε πλήρως.

Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, σε συνέντευξή του χθες βράδυ στις «Τομές στα Γεγονότα» του ΣΙΓΜΑ, αποκάλυψε συγκλονισμένος τι ακριβώς εντοπίστηκε. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βρήκαμε προσωπικό οπλισμό… Βρήκαμε προσωπικά αντικείμενα αυτών των παιδιών, σταυρούς,

δαχτυλίδια, χαρτονομίσματα, δραχμές... Είναι συγκλονιστικά κάποια πράγματα».

Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι εργασίες στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και οι μπουλντόζες ξήλωσαν τις μαρμάρινες πλάκες στο σημείο εκείνο, στόχος, είπε ο κ. Φωτίου, ήταν η εκπλήρωση του εθνικού χρέους.

«Οφείλω να πω ότι η Πολιτεία καθυστέρησε πάρα πολύ για να γίνει αυτή η ανασκαφή, γιατί 42 χρόνια είναι πολλά. Είναι πολλά πάνω απ’ όλα για τους συγγενείς, τις μανάδες και τους πατεράδες, που οι πλείστοι έχουν φύγει από τη ζωή», σημείωσε.
Η Πολιτεία είναι σε θέση να παραδώσει τα λείψανα των 15 πεσόντων του «Νοράτλας» και είναι σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα.

«Είμαστε έτοιμοι τώρα, έχει αποφασιστεί στις 4 του Οκτώβρη να γίνει η μεταφορά των οστών στην Ελλάδα. Αυτή η τελετή θα γίνει στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, γιατί έχει και τον δικό της συμβολισμό να γίνει εκεί, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλης της πολιτικής ηγεσίας, ασφαλώς και του Αρχιεπισκόπου, αλλά και του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, που θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Φωτίου.

Μαζί με τον Επίτροπο Προεδρίας τη γενική ευθύνη για την υλοποίηση του έργου ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών και συντονιστής είχε οριστεί ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανθρωπιστικών Θεμάτων, Ξενοφών Καλλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα