Πρωταθλητής χειμώνα ο αήττητος Prestige Απόλλων

Ανόρθωσις και Transbunker ΑΕΛ πέτυχαν τις νίκες της 7ης αγωνιστικής

Η Ανόρθωσις και η Transbunker ΑΕΛ πέτυχαν τις πιο σημαντικές νίκες στην 7η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στο πρωτάσθλημα ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας που ανέδειξε πρωταθλητή χειμώνα την ομάδα του Prestige Απόλλωνα. Οι «κυανόλευκες» κέρδισαν πολύ εύκολα στο ΑΤΙ την Ολυμπιάδα με

3-0, ενώ οι «γαλαζοκίτρινες» πιο δύσκολα έκαμψαν την αντίσταση της Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου με 1-3 στο Γυμνάσιο Αγ. Αθανασίου.

Ο πρωτοπόρος Prestige Απόλλων πέτυχε μια εύκολη νίκη επί του Αρη Πολεμίου με 3-0 και πέτυχε την έβδομή του συνεχή νίκη στο πρωτάθλημα. Εξάλλου, η δεύτερη Τεχνοοικία ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε στο Αυγόρου κερδίζοντας το ΘΟΙ με 0-3.

Ανόρθωσις – Ολυμπιάδα 3-0 (25-13, 25-14, 25-12)

Πιο εύκολα από ότι ανέμεναν οι φίλοι της πετοσφαίρισης η Ανόρθωσις κέρδισε στο γήπεδο του ΑΤΙ την Ολυμπιάδα με 3-0 δείχνοντας ότι είναι ομάδα ικανή για την τετράδα. Οι Βαρωσιώτισσες ήταν κυρίαρχες σε όλο τον αγώνα και δεν άφησαν κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης της νίκης τους. Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή της Κάλλιας Βασιλείου μετά τον τραυματισμό της, κάτι που ενισχύει αφάνταστα τη «Μεγάλη Κυρία» Η Ολυμπιάδα μετά από αυτή την ήττα πρέπει να παλέψει για το πολυπόθητο εισιτήριο που οδηγεί στον όμιλο του τίτλου.

Δυνατά μπήκε η Ανόρθωσις στο πρώτο σετ και έχοντας καλές επιλογές κέρδισε με 25-13. Αντίθετα, η Ολυμπιάδα αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της Ανορθώσεως. Στο ίδιο τέμπο συνεχίστηκε το δεύτερο σετ με την Ανόρθωση να είναι κυρίαρχη και να κερδίζει με 25-14 κάνοντας το 2-0. Στο τρίτο σετ η Ανόρθωσις ήταν ακόμα καλύτερη κερδίζοντας με 25-12 και τον αγώνα με 3-0.

Ανόρθωσις (Γ. Χριστοφόρου): Οικονομίδου, Μπρατούχιμα, Κ. Γιασουμή, Ιωάννου, Κολοκοτρώνη, Ν. Γιασουμή, Δαυϊδ (Λίμπερο) Αλλαγές: Κ. Βασιλείου, Μ. Παπαγεωργίου.

Ολυμπιάδα (Χρ. Σιαντρής): A. Χριστοδούλου, Χαραλάμπους, Σταύρου, Πέτρου, Παπαγιάννη, Ε. Πέτρου, Στ Σταύρου (Λίμπερο) Αλλαγές: Αθανασίου, Ψιλογένη, Τζιαπούρα.

Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου – Transbunker ΑΕΛ 1-3 (17-25, 25-20, 12-25, 13-25)

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που την ήθελαν να κερδίζει στον Αγιο Αθανάσιο, η Transbunker ΑΕΛ κέρδισε την ομάδα της Ενωσης Νέων με 1-3 σετ. Η ομάδα του Ολμετσένκο παρά το γεγονός ότι έχασε το δεύτερο σετ πήρε μια δίκαιη και σημαντική νίκη που την διατηρεί στην τρίτη θέση. Η ομάδα της Αλεξίας Ροτσίδου πάλεψε άλλο ένα ματς όμως υπέκυψε στην ανωτερότητα των αντιπάλων της.

Η Transbunker ΑΕΛ παίζοντας πιο οργανωμένα κατόρθωσε να επιβάλει τον ρυθμό της και να κερδίσει το πρώτο σετ με 17-25. Οι γηπεδούχες όμως αντέδρασαν και στο δεύτερο σετ κατάφεραν να χαλάσουν το παιχνίδι της Transbunker ΑΕΛ και εκμεταλλευόμενες την επίθεσή τους κατάφεραν να κερδίσουν με 25-20 και να ισοφαρίσουν τον αγώνα σε 1-1. Στο τρίτο σετ η Transbunker ΑΕΛ ανασυγκροτήθηκε και παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο βόλεϊ κέρδισε με άνεση 12-25 και πήρε το προβάδισμα με 1-2. Στο σετ αυτό οι παίκτριες της Ε.Ν. Α.ΑΘ. είχαν προβλήματα τόσο στην επίθεση, όσο και στην υποδοχή. Οι «γαλαζοκίτρινες» στο τέταρτο σετ επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους κερδίζοντας με 13-25 και πήραν τη νίκη που τόσο ήθελαν με 1-3.

Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου (Α. Ροτσίδου): Χριστοφόρου, Ταβέλλα, Κούπερ, Κωνσταντινίδου, Νιόκκα, Κοβαλίοβα, Χατζηκυριάκου (Λίμπερο) Αλλαγές: Αραούζου, Ιωάννου

Transbunker ΑΕΛ (Μ. Ολμετσένκο): Παύλου, Λεζένκινα, Σουκορούκοβα, Κωνσταντινίδου, Κουδουνά, Κχαταρασβίλι, Ταλιαδώρου (Λίμπερο). Αλλαγές: Ντβόρακ.

ΘΟΙ Αυγόρου – Τεχνοοικία ΑΕΚ 0-3 (13-25, 17-25, 14-25)

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ ανώτερη σε όλους τους τομείς κέρδισε στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου το ΘΟΙ με 0-3 και βρίσκεται στη δεύτερη θέση τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Prestige Απόλλωνα (18 έναντι 21). Αντίθετα, η ήττα αυτή ανέκοψε την ανοδική πορεία της ομάδας των Κοκκινοχωριών.

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ θέλησε να δείξει ποιο είναι το αφεντικό της αναμέτρησης από την αρχή και κατάφερε παίζοντας συγκεντρωμένα να κερδίσει το πρώτο σετ με 13-25. Στο δεύτερο σετ δεν άλλαξε δραματικά η εικόνα του αγώνα παρά το γεγονός ότι οι Αυγορίτισσες ήταν πιο αποφασιστικές και έπαιξαν καλύτερα. Ωστόσο, η εμπειρία και ικανότητα των παικτριών της Τεχνοικία ΑΕΚ τους χάρισε το σετ με 17-25 και το προβάδισμα με 0-2. Στο τρίτο σετ η ομάδα του Παύλου Κωνσταντίνου κέρδισε εύκολα με 14-25 κατακτώντας τη νίκη με 0-3 σετ.

ΘΟΙ Αυγόρου (Λ. Νοβάκοφ): Χαραλάμπους, Οθωνος, Χρυσάνθου, Παπαδοπούλου, Μιχαήλ, Χατζηκωνσταντίνου, Κούτα (Λίμπερο).

Τεχνοικία ΑΕΚ (Π. Κωνσταντίνου): Χαραλάμπους, Κωνσταντίνου, Βοιτζίνοβιτς, Στυλιανού, Τραικόφσκα, Τόμιτς, Μοσφιλιώτη (Λίμπερο). Αλλαγές: Στυλιανού, Καρακώστα, Καπιτανή (Λίμπερο).

Prestige Απόλλων – Αρης Πολεμίου 3-0 (25-06, 25-10, 25-08)

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Prestige Απόλλων κέρδισε τον αξιόμαχο Αρη Πολεμίου στο γήπεδό του στη Λεμεσό με 3-0 σετ σε μια ώρα, και πέτυχε την έβδομη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες. Ο κόουτς Γιάννης Γιαπάνης δοκίμασε διάφορα σχήματα ενόψει των επόμενων κρίσιμων αναμετρήσεων σε Ευρώπη και Κύπρο. Στο πρώτο σετ οι «γαλάζιες» κέρδισαν 25-06, στο δεύτερο 25-10 και στο τρίτο 25-08. Η φιλότιμη ομάδα του Αρη χρησιμοποίησε τον αγώνα για να πάρουν εμπειρίες οι νεαρές του παίκτριες.

Prestige Απόλλων (Γ. Γιαπάνης): Φρεντς, Χουντίμα, Μανίταρου, Στυλιανού, Κις, Ιορδάνους, Λεωνίδου (Λίμπερο). – Αλλαγές Σπύρου, Ζακχαίου.

Αρης Πολεμίου (Γ. Χαραλάμπους): Μ. Κουππή, Μ. Αντωνίου, Α. Χατζηευσταθίου, Ν. Πεγειώτη, Ρ. Κουππή, Μ. Ανδρέου (Λίμπερο). Αλλαγές Π. Χαραλάμπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα