Πρώην όμηρος των ISIS: Παγίδα οι βομβαρδισμοί

Οι απόφαση για βομβαρδισμό της Συρίας ως απάντηση στη δράση του Ισλαμικού Κράτους, είναι παγίδα δήλωσε Γάλλος δημοσιογράφος ο οποίος κρατήθηκε ως όμηρος από τους τζιχαντιστές για περίοδο 10 μηνών.

Ο Nicolas Henin, δήλωσε πως η διεθνής κοινότητα θα ήταν καλύτερα να αναζητήσει μια πολιτική λύση στο πρόβλημα. «Πρέπει να έρθουμε κοντά στους Σύρους, όχι να τους βομβαρδίσουμε για να χτυπήσουμε το ISIS», είπε χαρακτηριστικά.

Σε πεντάλεπτο βίντεο

που ανέβασε στο διαδίκτυο, ο Nicolas Henin αναφέρει ότι τα χτυπήματα εναντίον των ISIS είναι μια παγίδα. «Οι νικητές αυτού του πολέμου δεν θα είναι αυτοί που έχουν τα πιο σύγχρονα, ακριβά και έξυπνα όπλα, αλλά αυτοί που θα καταφέρουν να κερδίσουν τους ανθρώπους με το μέρος τους. Με τα χτυπήματα τιμωρούμε ανθρώπους οι οποίοι στο τέλος θα καταλήξουν στα χέρια των ISIS. Πρέπει να έρθουμε κοντά στους τόπακες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα αποκαλύπτει ότι ο γνωστός Mohammed Emwazi ήταν ένας από τους ανθρώπους που τον κρατούσαν όμηρο και ο άνθρωπος ο οποίος δολοφόνησε τους φίλους του. «Δεν μπορώ να σταματήσω τον εαυτό μου να σκέφτεται τους έξι φόνους που διαπράχθηκαν απέναντι σε κάμερες. Ο θάνατος όμως του Emwazi, ο οποίος σκότωσε τον φίλο μου, δεν αλλάζει τον πόλεμο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το βίντεο προηγήθηκε της κρίσιμης ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα