Πρόσβαση και λόγο ζήτησε η Ένωση Συντακτών...

...από τον Πρόεδρο της Βουλής
ΤΗΝ ΟΣΟ το δυνατόν πιο απρόσκοπτη και λειτουργική πρόσβαση των δημοσιογράφων στην πληροφόρηση που κατέχει και διαχειρίζεται η Βουλή των Αντιπροσώπων καθώς και την παραχώρηση λόγου, προκειμένου να εκφέρει άποψη για θέματα που ενδιαφέρουν τον δημοσιογραφικό κλάδο, ζήτησε το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη

Συλλούρη σε συνάντηση που είχαν χθες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΚ από πλευράς Ένωσης Συντακτών ηγέρθησαν δύο βασικά ζητήματα. Η όσο το δυνατό πιο απρόσκοπτη και λειτουργική πρόσβαση των δημοσιογράφων στην πληροφόρηση που κατέχει και διαχειρίζεται η Βουλή των Αντιπροσώπων σε πάσης φύσεως έγγραφα, τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη, με εξαίρεση, ασφαλώς, όσων εμπίπτουν στη σφαίρα του κρατικού απορρήτου», αναφέρεται.

Η παραχώρηση λόγου στην ΕΣΚ, προστίθεται, «προκειμένου να εκφέρει άποψη τόσο κατά τη συζήτηση νομοσχεδίων και προτάσεων νόμου που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τον δημοσιογραφικό κλάδο, όσο και κατά τη συζήτηση, αυτεπαγγέλτως, συναφών θεμάτων σε διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές».

«Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε την αντιπροσωπία της ΕΣΚ ότι τα θέματα που έχουν τεθεί ικανοποιούνται ήδη πλήρως αλλά θα καταβληθεί προσπάθεια για πληρέστερη ικανοποίησή τους», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Συζητήθηκαν επίσης θέματα διμερούς συνεργασίας, όπως η διοργάνωση θεματικών ημερίδων, αλλά και το θέμα της διαπίστευσης των δημοσιογράφων για την παρακολούθηση των εργασιών της Βουλής», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα