Στον σκοτεινό κόσμο του ποδοσφαίρου...

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Το κύρος του ποδοσφαίρου μας αμφισβητείται στο εξωτερικό Πρόεδρος ΚΟΠ: Έχουμε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη!

Οι ηγέτες των Ελλήνων Κυπρίων, σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, εθίστηκαν σε τόσο γελοίες συμπεριφορές, ώστε να μετατρέπουν τα πιο αυταπόδεικτα Βατερλώ σε Νενικήκαμεν και να θριαμβολογούν επί των ερειπίων των πολιτικών τους. Τονίζουμε: Σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Αυτό ισχύει

και για τους ηγέτες του ποδοσφαίρου μας, οι οποίοι αντί να οργανώνουν επιμνημόσυνες τελετές για το εκλιπόν ήθος, και την εκλιπούσα ακεραιότητα και αξιοπιστία του πρωταθλήματος που οργανώνουν, τελούν πανηγυρικούς εορτασμούς για τη βράβευση των αρίστων των πρωταθλημάτων τους.

Η ΚΟΠ οργάνωσε προχθές, «με πάσα λαμπρότητα», τελετή βράβευσης των αρίστων, όταν θα έπρεπε να οργανώσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως και συγχωρήσεως των αμαρτιών όσων στο φως και στο σκοτάδι συντελούνται τα τελευταία χρόνια, εις βάρος της αξιοπιστίας του πιο δημοφιλούς αθλήματος.

Και προσέξτε τούτο: Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φίλαθλος ο ίδιος, και γνώστης της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το κυπριακό πρωτάθλημα, τονίζει στον χαιρετισμό του τα εξής:

«Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τις πραγματικότητες, για να μπορούμε να πάρουμε τις ορθότερες αποφάσεις, και είναι μία πραγματικότητα πως το κύρος του πρωταθλήματός μας αμφισβητείται στο εξωτερικό, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των κόκκινων λεγόμενων φακέλων για παιγνίδια με υποψίες χειραγώγησής τους», ο Πρόεδρος της ΚΟΠ τι λέγει στον πανηγυρικό λόγο του; Επαίρεται ότι το κυπριακό πρωτάθλημα είναι εκ των πλέον ανταγωνιστικών της Ευρώπης!

Οποία στρέβλωση της πραγματικότητας... Η ΚΟΠ διεξάγει το πιο αναξιόπιστο και χειραγωγημένο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Και η Κύπρος διαθέτει τις πιο ανίκανες Αρχές να το εξυγιάνουν. Την Αστυνομία, την ΚΟΠ, τον Σύνδεσμο Διαιτητών, τον ΚΟΑ.

Οι κατηγορίες του Μάριου Παναγή είναι ακόμη νωπές, οι κόκκινοι φάκελοι στοιβάζονται χωρίς να τιμωρηθούν εκείνοι που στήνουν τους αγώνες, μπροστά στα μάτια του φίλαθλου κόσμου διεξάγονται αγώνες που φωνάζουν από μόνοι τους το προσυνεννοημένο του αποτελέσματος, μερίδα της διαιτησίας δρα κατά τρόπον προκλητικό και διαμορφώνει αποφάσεις, αλλά ουδείς συλλαμβάνεται, τίποτε δεν διερευνάται, όλα αποκρύβονται κάτω από το εύκολο επιχείρημα «αλλού συμβαίνουν και χειρότερα».

Αλλά, μπορεί αλλού να συμβαίνουν και χειρότερα, όμως εκεί τιμωρούνται και με τα χειρότερα οι υπαίτιοι. Εισαγγελείς αναλαμβάνουν διερεύνηση, η Αστυνομία δρα, οι ηγεσίες των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών δεν «παίζουν πελλόν» και βλέπουμε ποδοσφαιρικούς παράγοντες στη φυλακή, μεγάλες και ιστορικές ομάδες με χιλιάδες οπαδούς να υποβιβάζονται ολόκληρες κατηγορίες, όλοι και όλα να περνούν μέσα από τις παραδειγματικές τιμωρίες της δικαιοσύνης.

Εδώ, πόσοι αναμειγμένοι συνελήφθησαν και πέρασαν από το εδώλιο; Ουδείς. Και παρατηρείται το γελοίο, και τραγικό συνάμα, φαινόμενο. Να καταγγέλλονται από την ΟΥΕΦΑ στημένοι αγώνες και ούτε έρευνα να διεξάγεται, ούτε κανένας να συλλαμβάνεται, ούτε καν η δικαιοσύνη να έχει λόγο.

Η δικαιοσύνη απουσιάζει και τον ρόλο της αναλαμβάνει η ΚΟΠ. Η οποία, χωρίς καμία διερεύνηση, με μόνο κριτήριο την απόφαση της ΟΥΕΦΑ, επιβάλλει ποινές σε σωματεία. Ποίος διερευνά, αν η απόφαση της ΟΥΕΦΑ βασίζεται σε αποδείξεις; Και αν βάσιμες είναι οι κατηγορίες, ποιοι έστησαν τους αγώνες; Για να στηθεί αγώνας, δεν τον στήνουν εξωγήινοι. Τον στήνουν άνθρωποι. Γιατί δεν συλλαμβάνονται και γιατί δεν προσάγονται στη δικαιοσύνη; Έγκλημα χωρίς τιμωρία. Πτώμα χωρίς δολοφόνο...

Υπάρχουν και «δολοφόνοι» του αθλήματος, υπάρχουν και σκοτεινά παρασκήνια, υπάρχει και συγκάλυψη σε ένα πλήρως σχεδόν κομματικοποιημένο ποδόσφαιρο, το οποίο διεξάγεται πολλές φορές στη βάση σύγκρουσης ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Δεξιά και αριστερά σωματεία, εθνικόφρονα και «λαϊκά», προσφερόμενα ως δεξαμενή άντλησης ψηφοφόρων.

Η ΚΟΠ συναγερμοκρατείται, σωματεία αποτελούν προπύργια του ΑΚΕΛ, διοικητικά συμβούλια σωματείων δεν αποκρύβουν καν τις συναγερμικές καταβολές τους και θεωρείται ως μέγα «ατού», υποψήφιοι Πρόεδροι να τυγχάνουν της εμπιστοσύνης και της ψήφου μεγάλης μερίδας οπαδών.

Το ΑΚΕΛ περιέφερε ένα γνωστό Αποελίστα, τον Τάσσο Παπαδόπουλο, στο σωματείο της Ομόνοιας, για να τον προβάλει στους οπαδούς. Και η Ομόνοια υποφέρει εξαιτίας της ιδεολογικής της ταύτισης, όχι μόνο εξαιτίας της ιδεολογικής της διασύνδεσης, αλλά και από τη μήνιν των δεξιών στοιχείων που έχουν στα χέρια τους το ποδόσφαιρο. Κάποιοι ασελγούν εις βάρος ενός πτώματος.

Ακόμη και ως ποδοσφαιρικό σκιάχτρο, η Ομόνοια προκαλεί φόβο. Και τιμωρείται κατά διάφορους τρόπους, κατά τρόπον αμείλικτο. Διερωτόμαστε: Τι γυρεύει στο πρωτάθλημα της ΚΟΠ και γιατί παράγοντες και ποδοσφαιριστές της παρευρέθηκαν στην τελετή της Ομοσπονδίας, η οποία τους κατακρεουργεί;

Η ΚΟΠ έχει καταντήσει κράτος εν κράτει. Με ισόβιους Προέδρους και Δ.Σ. με δικούς της πρωτάκουστους κανόνες απονομής δικαιοσύνης, χωρίς κανένα έλεγχο και χωρίς να δίδει λογαριασμό σε κανένα. Ο Πρόεδρός της φωτογραφίζεται με τη φανέλα της Εθνικής Τουρκίας, και στηρίζεται από προσφυγικά σωματεία!

Κόμματα εμπλέκονται στις εκλογές της και στηρίζουν υποψηφίους. Έχει καταντήσει το κυπριακό ποδόσφαιρο μία απεικόνιση της σύγκρουσης ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Κομματικοποιείται κατά τον αντίστοιχο τρόπο που ποδοσφαιροποιείται η πολιτική ζωή. Μολύνεται με προκατασκευασμένα αποτελέσματα και εμπαίζεται η νοημοσύνη των φιλάθλων κατά τον ίδιο τρόπο που εμπαίζεται το κριτήριο των πολιτών από τους πολιτικούς.

Αλλά τουλάχιστον στην πολιτική, είδαμε πολιτικούς στη φυλακή. Στο ποδόσφαιρο δεν θα δούμε ποτέ, όχι παράγοντα στη φυλακή, αλλά ούτε καν ανεπαίσθητες πειθαρχικές τιμωρίες όσων συμμετέχουν σε ένα άθλιο παιγνίδι.

Ούτε Αστυνομία, ούτε Εισαγγελείς, ούτε ΚΟΑ βάζουν το χέρι εις τον τύπον των ήλων και στον σκοτεινό κόσμο του κυπριακού ποδοσφαίρου...

Keywords
Τυχαία Θέματα