Αποτρέψαμε τα χειρότερα στη Λεμεσό, λέει η Αστυνομία

Η επέμβαση της Αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα, δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ στην περιοχή Εναερίου, μεταξύ οπαδών της ΑΕΛ και του Απόλλωνα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως λαμβάνονται αυστηρά μέτρα, ενόψει του σημερινού τελικού κυπέλλου μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα.

Όπως ανέφερε, από τη σκηνή των επεισοδίων, η Αστυνομία

είχε ενημερωθεί για την αυτοκινητοπομπή οπαδών του Απόλλωνα και είχε αποκόψει προληπτικά τους δρόμους πέριξ του Συνδέσμου Φιλάθλων της ΑΕΛ, "ωστόσο χρησιμοποίησαν άλλες διόδους και κατέφθασαν στο σημείο και προκλήθηκαν τα επεισόδια".

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στον παραλιακό δρόμο Λεμεσού

"Οπαδοί της ΑΕΛ, η οι οποίοι είχαν κρυφτεί σε θάμνους, πίσω από τα καταστήματα και έχοντας τα πρόσωπα καλυμμένα με κουκούλες, κινήθηκαν προς το μέρος των οπαδών του Απόλλωνα, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόκληση", είπε ο κ.Σωτηριάδης, προσθέτοντας πως άρχισε πετροπόλεμος και ρίφθηκαν φωτοβολίδες, κροτίδες, βόμβες μολότοφ, ξύλα και άλλα αντικείμενα και προκλήθηκαν ζημιές σε προθήκη καταστήματος. Τυλίχθηκαν στις φλόγες κάδος απορριμμάτων και πάσσαλος φώτων τροχαίας στον Εναέριο.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις πυρόσβεσης καθώς και αντιοχλαγωγικές ομάδες της Αστυνομίας, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους οπαδούς των δυο ομάδων και όπως σημείωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, "έχουν αποτραπεί τα χειρότερα με την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας και δεν έχουμε θρηνήσει θύματα".

Η σκηνή αποκλείστηκε και έγιναν εξετάσεις για εντοπισμό τεκμηρίων, ενώ στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών θα βρεθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης καθώς και βίντεο από αυτόπτες μάρτυρες, που έχουν δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποια μάλιστα από αυτά, έχουν καταγράψει τη στιγμή που αυτοκίνητο κινείται προς τους οπαδούς της ΑΕΛ, παρασέρνοντας έναν εξ αυτών, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει σοβαρά.

Αστυνομία θα συνεχίσει τη λήψη μέτρων για αποτροπή εκτρόπων, σε σχέση με το παιχνίδι του κυπέλλου" δήλωσε ο κ. Σωτηριάδης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι "τα μέτρα αυτά θα είναι αυστηρά".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα