Πρόσεκ και Νέγκρι κράτησαν το μηδέν

Καλύτερη η Δόξα, αλλά στο τέλος μπορούσε ο Εθνικός να «κλέψει» τη νίκη

ΔΟΞΑ 0
ΕΘΝΙΚΟΣ 0

Οι δύο τερματοφύλακες, ο Πολωνός Πρόσεκ του Εθνικού και ο Νέγκρι της Δόξας, έβαλαν το χεράκι τους ,ώστε να μην έχουμε γκολ στο παιχνίδι Δόξα-Εθνικός (0-0).

Η Δόξα ήταν καλύτερη σε ένα μέτριο σχετικά παιχνίδι κι έχασε πιο πολλές ευκαιρίες συναντώντας το εμπόδιο του Πρόσεκ, ενώ οι φιλοξενούμενοι στο φινάλε είχαν τις δικές τους ευκαιρίες για να φύγουν με το «διπλό», αλλά

ο Νέγκρι και η αστοχία δεν τους το επέτρεψαν. Έτσι, οι δύο ομάδες έχουν από 5 βαθμούς και παραμένουν στα χαμηλά της βαθμολογίας.

Η Δόξα μπήκε πιο επιθετικά στον αγώνα και ήταν πιο απειλητική για να χάσει στο 8΄ την πρώτη ευκαιρία, όταν γυριστή κεφαλιά του Περάλτα απέκρουσε ασταθώς ο Πρόσεκ, που έκανε ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια.

Η Δόξα είχε σαφή υπεροχή κρατώντας και κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα, σε ένα παιχνίδι που είχε πολλά τρεξίματα, πρέσινγκ, αλλά δεν είχε καλές στιγμές. Κι αυτό γιατί είχαμε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, δεν είχαμε καλό ρυθμό και μοιραία το θέαμα ήταν κάτω του μετρίου.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 35΄ για να καταγραφεί μια άλλη αξιόλογη φάση, όταν μακρινό σουτ του Ρούντι απέκρουσε ασταθώς ο Πρόσεκ. Ο Εθνικός φάνηκε στα τελευταία στάδιο του ημιχρόνου. Απείλησε με φάουλ του Ιλουρίτζε στο 38΄, το οποίο απέκρουσε ο Νέγκρι ασταθώς και στο 40΄ με τον Κατσαράβα, το σουτ του οποίου κόντραρε και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις ο Πρόσεκ έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις σε μελέ διαρκείας στην εστία του Εθνικού, αποκρούοντας σωτήρια σουτ των Περάλτα και Πουτζιουρή.

Το β΄ ημίχρονο
Η γηπεδούχος συνέχισε να είναι καλύτερη και με την έναρξη του β΄ μέρους. Βρήκε ευκαιρίες στο ξεκίνημα, αλλά ο Πρόσεκ πάλι στάθηκε εμπόδιο στα σουτ των Γκόμες (48΄) και Φοφανά (52΄).

Ο Εθνικός είχε στόχο να μη δεχθεί γκολ και αν πετύχαινε κάποιο γκολ σε αντεπίθεση, καλώς. Έτσι, συνέχισε να μένει πίσω αφήνοντας τη Δόξα να έχει την πρωτοβουλία. Μια πρωτοβουλία ανούσια όμως, αφού το γκολ δεν ερχόταν. Μάλιστα οι γηπεδούχοι δεν έφτιαχναν φάσεις με την ευκολία που το έκαναν προηγουμένως.

Στις καθυστερήσεις δε, λίγο έλειψε ο Εθνικός να «κλέψει» το τρίποντο, αλλά η κεφαλιά του Κατσαράβα έφυγε άουτ και λίγο αργότερα ο Κιπιάνι έχασε δύο φορές ευκαιρία να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη.

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Δημητρίου, Εντμάρ, Ρεδόντο, Λεονάρντο, Πουτζιουρής (62΄Παουλίνιο), Ενινφούλ, Ρούντι, Γκόμες, Φοφανά, Περάλντα

ΕΘΝΙΚΟΣ: Πρόσεκ, Κυπριανού, Στόιτσεφ, Κρατσούνοφ, Ντόβνια, Αραμπάλ, Ενέσκου (79΄ Αρέστη), Ζελάγια, Χατζβασίλης (71΄ Κιπιάνι), Ιλουρίτζε (90+2΄ Πογιατζής), Κατσαράβα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Περάλτα, Παουλίνιο/Κρατσούνοφ, Αράμπαλ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λ. Τράττος (Ι. Λαζάρου, Ν. Καλησπέρας)

Keywords
Τυχαία Θέματα