Βγαίνει σήμερα το διαζύγιο με Πούτσε…

Κρίσιμη συνεδρία, στην οποία πιθανότατα να αποφασιστεί και η αποδέσμευση Μπενίτο.

Το ποτήρι ξεχείλισε, δεν πάει άλλο και έστω και αργά στην Ανόρθωση αναμένεται να πάρουν δραστικές αποφάσεις, με την ελπίδα να αλλάξει άμεσα η εικόνα της ομάδας, η οποία κάθε άλλο παρά Ανόρθωση θυμίζει…

Στη σημερινή (17/10) συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα αρχίσει στις 18:00, σύμφωνα και με επίσημη τοποθέτηση θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις, ώστε να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Κάτι που ερμηνεύεται ότι θα βγει διαζύγιο με τον προπονητή Αντόνιο Πούτσιε, ο οποίος απογοητεύει σε κάθε

παιχνίδι με τις επιλογές του, αλλά και λόγω της αδυναμίας του να παρουσιάσει μια ομάδα με απαιτήσεις στο γήπεδο.

Στον Ισπανό τεχνικό δόθηκαν πολλές ευκαιρίες, αλλά η εικόνα που βγάζει σε κάθε αγώνα η ομάδα δεν άλλαξε, δεν υπήρξε βελτίωση και ήδη χάθηκε από την αρχή πολύ έδαφος, με την «Κυρία» να πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι επτά βαθμοί σε επτά παιχνίδια σαφώς και δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και του πιο μετριοπαθούς φίλου της ομάδας.

Και ο Μπενίτο
Από την άλλη, πολύ πιθανόν να έχουμε εξέλιξη και στο θέμα τεχνικού διευθυντή. Τον Αντόνιο Πούτσιε είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσει και ο Αλμπέρτο Μπενίτο. Άλλωστε αυτός είναι που τον έφερε στην ομάδα και αυτός είναι που έφερε τους παίκτες και κατάρτισε το ρόστερ, το οποίο εκτός των μη ποιοτικών επιλογών σε αρκετές θέσεις, παρουσιάζει ελλείψεις και χαρακτηρίζεται προβληματικό.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν καθαρόαιμοι ακραίοι επιθετικοί, με εξαίρεση τον Καλό και σε κάθε παιχνίδι «βαπτίζονται» ακραίοι ο Γκονζάλβες, ο Ράγιος, ο Κολούνγκα ή ο Ρέινα.

Ο Καλντερόν ήλθε σαν δεξί μπακ-χαφ και χρίστηκε στόπερ για να βοηθήσει την προβληματική αμυντική γραμμή.

Βέβαια, τώρα δεν μπορεί να αλλάξει παίκτες, κι έτσι θα την πληρώσει ο προπονητής, που έστω κι αυτούς που έχει δεν μπορεί να τους αξιοποιήσει. Ποιότητα υπάρχει, κυρίως από τη μέση και μπροστά, αλλά σαν ομάδα η Ανόρθωση με τον Πούτσιε δεν πείθει και δεν είναι δημιουργική.

Όπως προχθές με την Ομόνοια, όπου παρόλο που κρατούσε μπάλα, δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη, πέρα από κάποιες μεμονωμένες φάσεις.

Το μήνυμα Τάσου Ανδρέου
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί για λήψη δραστικών αποφάσεων είναι και το μήνυμα του Εκτελεστικού Συμβούλου Τάσου Ανδρέου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook. Έγραψε με λίγα λόγια ότι «όσοι δεν κατάλαβαν πού ήρθαν, θα πάνε σπίτια τους…».

Αναλυτικά το μήνυμα του Εκτελεστικού Συμβούλου και υπεύθυνου του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας:«Πρώτη φορά στη ζωή μου ντρέπομαι τόσο πολύ για την ομάδα μας… ΚΑΙ είναι μεγαλύτερη ντροπή για μένα, ότι είμαι σε ένα πόστο που πρέπει να πάρω αποφάσεις για το καλό της Ανόρθωσης… Όσοι με ξέρετε καταλαβαίνετε πώς νιώθω… Δεν πρόκειται να σηκώσω τα χέρια ψηλά. Αντίθετα, θα σηκώσω τα μανίκια και θα γίνουν ριζικές αλλαγές. Όσοι δεν κατάλαβαν πού ήρθαν, θα πάνε σπίτια τους… ΚΑΙ θα έρθουν άνθρωποι που ξέρουν και σέβονται το Σωματείο μας και την ένδοξη ιστορία μας. Και ένα σύνθημα με εκφράζει απόλυτα στην Ανόρθωση, μένουν όσοι θέλουν και μπορούν. Ακόμα και εγώ αν δεν μπορώ θα επιστρέψω ΑΛΑΝΙ στην κερκίδα, αλλά πάντα θα είμαι παρών στην αγαπημένη μου ομάδα».

Χάνει Καλό
Δεν έφτανε η ήττα που κρατά την ομάδα πολύ μακριά από τις πρώτες θέσεις, η ατυχία με τους τραυματισμούς συνεχίζεται. Ο Καλό, που αποχώρησε από τα πρώτα λεπτά με την Ομόνοια, θα χάσει τα επόμενα παιχνίδια. Ακριβής εκτίμηση αναμένεται να γίνει σήμερα, αφότου περάσει από νέες εξετάσεις.
Σήμερα εξάλλου θα επανεκτιμηθεί και η κατάσταση του Αγκιλάρ, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και δεν ξεκίνησε, παρόλο που δηλώθηκε βασικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα