Προωθούνται τα ξενόγλωσσα προγράμματα στα πανεπιστήμια

Το θέμα της προσφοράς ξενόγλωσσων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τα κυπριακά πανεπιστήμια συζητήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης, η συζήτηση ολοκληρώθηκε και πλέον αναμένεται η τοποθέτηση των κοινοβουλευτικών ομάδων με «το κλίμα να φαίνεται ότι είναι θετικό» και απ` εκεί και πέρα τα σχετικά

νομοσχέδια θα κατατεθούν στην Ολομέλεια για τη λήψη της τελικής απόφασης.

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο θα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο η προσφορά είτε προπτυχιακών είτε μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τα κυπριακά πανεπιστήμια» είπε ο κ. Χατζηγιάννης.

Σε ερώτηση αν θα γίνονται εξετάσεις σε άλλη γλώσσα για εισδοχή στα εν λόγω προγράμματα, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους πρόνοια στα νομοσχέδια καθώς το συγκεκριμένο θέμα συζητείται σε άλλο επίπεδο.

Ερωτηθείς σε σχέση με τα κριτήρια εισδοχής στα εν λόγω προγράμματα ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι όλα θα διευθετηθούν με κανονισμούς οι οποίοι θα κατατεθούν στη Βουλή μέσα στο Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα