Μελέτη για ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου αρχίζουν ΠΚ και ΕΒΕΑ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για εκπόνηση μελέτης για την ανοικοδόμηση και ανάπτυξη της πόλης της Αμμοχώστου, υπέγραψαν Πανεπιστήμιο Κύπρου και Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ).

Η συνεργασία θα εστιάζεται κυρίως σε θέματα που εμπίπτουν με τον πολεοδομικό σχεδιασμό, την οικονομική ανάπτυξη, τον πολιτισμό (αρχαιότητες, βυζαντινός πλούτος, μεσαιωνικός πλούτος κ.ά.), τις συγκοινωνίες

– το οδικό δίκτυο και δημογραφικά δεδομένα.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και εκ μέρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου ο Πρόεδρός του, κ. Γιώργος Μαυρουδής.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης, «είναι ιδιαίτερη η χαρά μας για τη συνεργασία που θα υπογραφεί σήμερα με το ΕΒΕ Αμμόχωστου, το Εμπορικό Επιμελητήριο μιας πόλης, που ήταν και είναι για εμάς η ατέλειωτη βασιλεύουσα».Ο Πρύτανης διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι θα καταστεί εφικτό να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι με συνεργασία και από τις δύο πλευρές. Η δε συνεργασία θα μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, όπως η κοινή συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συνέδρια. Έδωσε δε παράδειγμα το περσινό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα την Σαλαμίνα. Σε τέτοιες εκδηλώσεις, τόνισε, η Αμμόχωστος πρέπει να είναι παρούσα.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Γιώργος Μαυρουδής χαιρέτισε τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου. «Η μελέτη εμπεριέχει πολλή δουλειά αλλά το σημαντικότερο είναι να μη μείνει στα χαρτιά. Με τόλμη και καλή προετοιμασία θα μπορέσουν να υλοποιηθούν οι στόχοι», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα