Πρόκριση και συντήρηση δυνάμεων

Η Ομόνοια έκλεισε θέση στην οκτάδα με δεύτερη νίκη επί του Εθνικού Άχνας
ΕΘΝΙΚΟΣ 1
(45΄ Πουτζουρής)
ΟΜΟΝΟΙΑ 3
(19΄ Ασίς, 70΄, 88΄ Ρουσιάς)

Το προβάδισμα της Ομόνοιας ήταν μεγάλο από τη νίκη με σκορ 2-0 στη Λευκωσία. Ο Εθνικός είχε ένα ολόκληρο βουνό ν' ανέβει για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι από το παιγνίδι. Η Ομόνοια παρουσιάστηκε σοβαρή, σκόραρε σχετικά νωρίς, γεγονός που απλοποίησε τα πράγματα, και με σβηστές τις μηχανές σκόραρε άλλα δύο γκολ στην επανάληψη με

δράστη τον Ονησίφορο Ρουσιά. Το τελικό σκορ 3-1 κρίνεται απολύτως φυσιολογικό και δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων. Έτσι, η Ομόνοια θα βρεθεί για ακόμα μια χρονιά στην κληρωτίδα της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου.

Το πλάνο του Μιλόγεβιτς
Με δυο αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα παρέταξε την ομάδα του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Γιωργαλλίδης και Μπεμπέ πήραν τη θέση των Παναγή και Μαργκάσα. Στην άμυνα αγωνίστηκαν ως στόπερ οι Ρούνιε και Ρομαρίκ, με τους Καρλίτο και Χαφές δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση οι Φυλακτού, Μπεμπέ και Ασίς, οι Ράμος και Σέρινταν άρχισαν το ματς ως ακραίοι επιθετικοί, με τον Σκέμπρι να βρίσκεται στην κορυφή.

Στα μέτρα της Ομόνοιας
Δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας το πρώτο ημίχρονο. Η Ομόνοια επέβαλε τον ρυθμό της σε αργό τέμπο, έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ήταν και η ομάδα που έδειξε μεγαλύτερη θέληση για να επιτεθεί. Από την άλλη ο Εθνικός είχε κυρίως παθητικό ρόλο. Η ομάδα του Μιλόγεβιτς την πρώτη της επικίνδυνη επίσκεψη ευτύχισε να τη μετατρέψει σε γκολ, στο 19ο λεπτό, σε μια φάση όπου ο Σέρινταν έκανε σέντρα στην περιοχή και ο αμαρκάριστος Ασίς δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Ένα γκολ που επί της ουσίας σφράγισε την πρόκριση των «πρασίνων», καθώς ο Εθνικός θα έπρεπε να πετύχει τέσσερα τέρματα για να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα. Οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας από τη στιγμή που πήραν το προβάδισμα διαχειρίστηκαν την όλη κατάσταση όπως ακριβώς έπρεπε και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους να κάνουν φάσεις. Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβηκε ο Εθνικός, διάστημα στο οποίο είχε δύο καλές στιγμές με σουτ των Γκριγκαλασβίλι και Πιντσέλι, τα οποία, όμως, δεν βρήκαν στόχο. Εν τέλει η πίεση που άσκησε ο Εθνικός καρποφόρησε στο 45΄, με εύστοχο πλασέ του Πουτζουρή από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή.

Καθάρισε ο Ρουσιάς
Λίγα πράγματα στην επανάληψη και για τις δύο ομάδες, οι οποίες έδειχναν να σκέφτονται τους αγώνες πρωταθλήματος του σαββατοκύριακου. Το παιγνίδι ήταν μέτριο, ο ρυθμός πολύ αργός και φυσιολογικά δεν δημιουργήθηκαν μεγάλες φάσεις. Το μόνο που ξεχώρισε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η γκολάρα του Ονησίφορου Ρουσιά στο 70ό λεπτό. Ο 23χρονος υποδέχθηκε μακρινή μπαλιά εντός περιοχής, έκανε άψογο κοντρόλ με το στήθος και τέλειωσε ιδανικά τη φάση με σουτ στην κίνηση για το 2-1. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής διαμόρφωσε το τελικό 3-1 δύο λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα με ωραία κεφαλιά. Εξίσου ωραία ήταν η μπαλιά ακριβείας του Κριστοβάο Ράμος.

Το φιλμ του αγώνα
19’ 0-1 Έπειτα από σέντρα του Σέρινταν ο Νούνο Ασίς, με κοντινή προβολή, άνοιξε το σκορ.
35’ Μακρινό σουτ του Γκριγκαλασβίλι, η μπάλα περνά μόλις δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γιωργαλλίδη.
36’ Νέα απειλή από τον Εθνικό με σουτ του Πιντσέλι, η μπάλα όμως έφυγε μόλις έξω.
45’ 1-1 Ο Πουτζουρής από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή πλάσαρε ιδανικά τον Γιωργαλλίδη και ισοφάρισε.
47’ Σουτ του Πράκερ, η μπάλα όμως πήρε αρκετό ύψος.
70’ 1-2 Πανέμορφο γκολ από τον Ρουσιά, ο οποίος υποδέχθηκε τη μακρινή μπαλιά με το στήθος και με σουτ στην κίνηση έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Ομόνοια.
85’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράμος, η μπάλα πέρασε λίγο έξω.
88’ 3-1 Σέντρα ακριβείας του Ράμος στο πρώτο δοκάρι και ωραία κεφαλιά από τον Ρουσιά, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Κίτρινες: Γκριγκαλασβίλι / Σκέμπρι.
Εθνικός: Μπογκατίνοφ, Ιάκομπ, Πιντσέλι, Αράμπαλ, Παγές (55΄ Έβερτον), Πουτζιουρής, Ε. Γκριγκαλασβίλι, Πράκερ, Ατάντα, Μιράντα, Μπαραμπάτζε (58΄ Ηλία).
Ομόνοια: Γιωργαλλίδης, Καρλίτος, Χαφέζ (75΄ Εζέ), Ρομαρίκ, Ρούνιε, Φυλακτού, Μπεμπέ, Ασίς (64΄ Οικονομίδης), Ράμος, Σιέρινταν, Σκέμπρι (46΄ Ρουσιάς).

ΒΛΑΝΤΟ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ «Ήμασταν αποφασισμένοι»
Ικανοποιημένος από την όλη διαχείριση και προσπάθεια των παικτών του έμεινε ο Βλάταν Μιλόγεβιτς, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου: «Ήρθαμε να παίξουμε κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Αυτά που είπα και μετά το πρώτο παιχνίδι ''ότι απλά τελείωσε το πρώτο ημίχρονο'' ήταν αλήθεια. Η Άχνα τον τελευταίο καιρό παίζει πολύ καλά και φαίνεται η δουλειά του συναδέλφου, που άλλαξε πολλά πράγματα. Ξέραμε πως δεν θα ήταν εύκολο. Η παράδοση δεν είναι υπέρ μας εδώ, θέλαμε να βάλουμε ένα γκολ και να πάρουμε το παιχνίδι. Ήμασταν αποφασισμένοι, το ελέγχαμε και δίκαια προκριθήκαμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά και στην Άχνα. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο και καλή πορεία στον συνάδελφο. Μας περιμένει πάλι πρωτάθλημα και Ερμής και θα προσπαθήσουμε να δούμε την κατάσταση των παικτών και να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

ΝΤΑΝΙΛΟ ΝΤΟΣΙΤΣ «Αυτό ήταν απαράδεκτο»
Απογοητευμένος παρουσιάστηκε ο Ντανίλο Ντόσιτς από την εικόνα των παικτών του: «Αυτό το παιχνίδι ήρθε σε ένα διάστημα που έχουμε σημαντικά παιχνίδια. Προηγήθηκε ο αγώνας με τον Ερμή και ακολουθεί αυτός με την Πάφο. Το 2-0 του πρώτου αγώνα δεν μας έδινε πολλές πιθανότητες, αφού η Ομόνοια είναι μια πολύ καλή ομάδα. Θέλαμε να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, όμως το γκολ της Ομόνοιας ήταν καθοριστικό. Ελαχιστοποίησε τις πιθανότητές μας. Στη συνέχεια ισοφαρίσαμε, όμως στο δεύτερο ημίχρονο το μυαλό μας ήταν στον αγώνα του Σαββάτου. Ξεκούρασα κάποιους παίκτες, αλλά δεν είναι δικαιολογία για τα ανόητα λάθη που κάναμε. Δεν μου άρεσε που κάποιοι παίκτες δεν πάλεψαν. Για μένα αυτό ήταν απαράδεκτο. Πρέπει να δουλέψουμε για να μην έχουμε ξανά τέτοια αδιαφορία».

Keywords
Τυχαία Θέματα