Κύπρος και Ελλάδα να διαχειριστούν τις προκλήσεις

Στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα την πρώτη επίσκεψή του ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ανέφερε μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, «το γεγονός πως η πρώτη μου επίσκεψη στο εξωτερικό ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι στην Κύπρο, υπογραμμίζει το αδιάλειπτο ενδιαφέρον για την Κύπρο

και το Κυπριακό, τονίζοντας ότι Κύπρος και Ελλάδα πρέπει να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις προκλήσεις που περιέχει το εξαιρετικά σύνθετο διεθνές σκηνικό και να εξέλθουν ενισχυμένες».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής είναι ο πρώτος επίσημος κράτους τον οποίο συναντά ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ανέφερε ότι τη Δευτέρα, που θα βρίσκεται στην Κύπρο, θα ενημερωθεί γύρω από τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι οι προκλήσεις για την Ελλάδα είναι πολλές. Πρόσθεσε ότι καλείται σε εκσυγχρονισμό του κράτους και ενίσχυση των θεσμών, διατυπώνοντας τη θέση ότι όλα θα πρέπει να γίνουν χωρίς λαϊκισμό.

Το σκηνικό διεθνώς είναι εξαιρετικά σύνθετο, ιδίως το 2016, συνέχισε, αναφέροντας ότι η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει από κοινού να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις και να εξέλθουν περισσότερο ενισχυμένες.

Keywords
Τυχαία Θέματα