Προϊστάμενος καταδικάστηκε για μίζες

Δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό οι υποθέσεις με μίζες και διαφθορά στη χώρα μας.

Στον χορό της μίζας, αυτή τη φορά, μπήκε προϊστάμενος του Τομέα Συντήρησης των Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, ο οποίος ζητούσε 200.000 ευρώ, προκειμένου να κατακύρωσει προσφορά σε συγκεκριμένη εταιρεία, για τη συντήρηση μηχανημάτων σε νοσοκομεία.

Μόλις δύο μήνες μετά τον διορισμό του, ο εν λόγω

προϊστάμενος μπήκε στα πλοκάμια της διαφθοράς και προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα, κάτι που δεν κατέστη δυνατό, αφού ο ιδιοκτήτης της εμπλεκόμενης εταιρείας αρνήθηκε την «προσφορά» του.

Ύστερα από μία πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών, προκηρύχτηκε νέος διαγωνισμός συντήρησης μηχανημάτων και ο διευθυντής της εταιρείας, αφού ενημερώθηκε ότι ενδεχομένως να αφαιρούσαν τον όρο που επέτρεπε επιπλέον αποζημίωση, εάν οι τομείς ήταν άνω των 100 χιλιάδων ευρώ, ζήτησε συνάντηση με τον κατηγορούμενο.

Η εταιρεία ήθελε να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να ενημερώσει ότι δεν θα λάμβανε μέρος στον διαγωνισμό, επειδή θα της ήταν οικονομικά ασύμφορο το έργο.

Ακολούθησε, δε, μία δεύτερη συνάντηση, με πρωτοβουλία του προϊστάμενου, ο οποίος του ανέφερε ότι θα ήταν εύκολο για αυτόν να «περάσει» μια αύξηση της τάξης του 10%, χρήματα τα οποία θα επωφελείτο ο ίδιος, και όπως του τόνισε, όλα θα ήταν νόμιμα.

Ο μάρτυρας ηχογράφησε συνομιλίες με τον κατηγορούμενο, ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκαν στο δικαστήριο, αφού κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά την περίοδο του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα