Πήρε θέση στον τελικό με πεντάρα

Οι «γαλαζοκίτρινοι» πέτυχαν δεύτερη νίκη επί της Δόξας με το επιβλητικό 5-0, προσφέροντας γκολ και θέαμα

ΑΠΟΕΛ 5
13’ Αλωνεύτης, 22’ Αρτυματάς 42’ Μπερτόλιο, 71’ Ντε Καμάργκο, 80’ Βινίσιους
ΔΟΞΑ 0

Όπως αναμενόταν, ο ΑΠΟΕΛ «σφράγισε» την παρουσία του στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της 24ης Μαΐου με αντίπαλο τον Απόλλωνα, μετά τη δεύτερη νίκη του επί της Δόξας με το επιβλητικό

5-0.

Στον πρώτο αγώνα, όπως είναι γνωστό, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε στο Μακάρειο Στάδιο με 2-0. Ουσιαστικά πήρε την πρόκριση στον τελικό με συνολικό σκορ 7-0. Τα τέρματα πέτυχαν οι Αλωνεύτης 13’, Αρτυματάς 22’, Μπερτόλιο 42’, Ντε Καμάργκο 71’ και Βινίσιους 80’.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε εξαιρετική παρουσία, αφού δημιούργησε αρκετές φάσεις και θα μπορούσε να πετύχει ακόμη περισσότερα τέρματα.

Ο ΑΠΟΕΛ, μετά τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΛ, παρουσιάστηκε ακόμη πιο ανεβασμένος, συνδύασε γκολ και θέαμα και πλέον επικεντρώνεται 100% στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Αφού εάν κερδίσει τότε θα κατακτήσει το 5ο σερί πρωτάθλημα και, με την πρόκρισή του επί της Δόξας, θα ελπίζει στην κατάκτηση του νταμπλ.

Από την άλλη, η Δόξα με τον Λούκα Χατζηλούκα στον πάγκο, μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, προσπάθησε φιλότιμα και έχασε φυσιολογικά από έναν ανώτερο αντίπαλο. Η προσοχή φυσικά για την προσφυγική ομάδα είναι στραμμένη στον μεγάλο «τελικό» με την Καρμιώτισσα και θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει στην παραμονή στην κατηγορία.

Ο αγώνας δεν χρήζει κριτικής, αφού ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του ΑΠΟΕΛ. Ήταν αρκετά παραγωγικοί οι «γαλαζοκίτρινοι», οι οποίοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, σε έναν αγώνα που η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο ματς.

Υπήρξε διάθεση και κίνηση από τους ποδοσφαιριστές του Κρίστιανσεν, που έδειξαν από τώρα τις προθέσεις τους ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με την ΑΕΚ. Στα αξιοσημείωτα ότι σκόραραν πέντε διαφορετικοί ποδοσφαιριστές.

Με αλλαγές
Επτά αλλαγές έκανε ο Τόμας Κρίστιανσεν. Εκτός αρχικού σχήματος έμειναν οι Βάτερμαν, Γιαμπερέ, Κάνιας, Εμπεσίλιο, Βάντερ, Μπαράλ και Σωτηρίου. Ενώ θέση στην ενδεκάδα πήραν Πάρντο, Χριστοφόρου, Μερκής, Μπερτόλιο, Αλωνεύτης, Παπαφώτης και Ντε Καμάργκο.

Στα αξιοσημείωτα ήταν η παρουσία του Παπαφώτη για πρώτη φορά και του Χριστοφόρου στο αρχικό σχήμα και η επιστροφή του Γιώργου Μερκή, μετά τον τραυματισμό του στις 9 Απριλίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην επανάληψη πήρε χρόνο συμμετοχής και ο νεαρός Άδωνη που έκανε ντεμπούτο.

Στο αρχικό σχήμα κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Πάρντο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μερκής και Αστίθ. Στα άκρα της άμυνας ήταν οι Χριστοφόρου και Αλεξάνδρου. Ανασταλτικοί χαφ οι Μοράις και Αρτυματάς. Στα άκρα της επίθεσης οι Αλωνεύτης και Παπαφώτης. Επιτελικός χαφ ο Μπερτόλιο και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντε Καμάργκο.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Χριστοφόρου, Αστίθ (46' Άδωνη), Μερκής, Αλεξάνδρου, Μοράις (46' Βινίσιους), Αρτυματάς, Παπαφώτης, Αλωνεύτης (68' Λάγο), Μπερτόλιο, Ντε Καμάργκο

Δόξα: Νέγκρι, Ρούντι, Κάστρο, Γκόμες, Στυλιανού (68' Κούκαρτας), Εντμάρ, Αρετάς, Χριστοδούλου, Λεονάρντο, Ανδρέου, Πουτζιουρής (46' Κένεντι)

Κίτρινες: - / -
Διαιτητής : Σκαπούλλης Χαράλαμπος
Βοηθοί Πέτρου Πέτρος - Χρίστου Ε. Χρίστος

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
5' Σουτ του Μπερτόλιο, η μπάλα άουτ.
13' Μπαλιά του Μερκή στον Ντε Καμάργκο, ο οποίος με κεφαλιά έδωσε στον Αλωνεύτη που, με σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.
17' Ο Κάστρο έφυγε μόνος στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, όμως γλίστρησε και χάθηκε η ευκαιρία.
22' Από μπαλιά του Μερκή ο Αρτυματάς, με πλασέ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έκανε το 2-0.
25' Σουτ του Γκόμες, η μπάλα πέρασε έξω.
29' Ο Αλωνεύτης έκανε το διαγώνιο σουτ, το οποίο απέκρουσε με τα πόδια ο Νέγκρι.
31' Ο Αλεξάνδρου έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
33' Από σέντρα του Αλεξάνδρου ο Ντε Καμάργκο επιχείρησε μόνος την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα έξω.
36' Ο Ντε Καμάργκο μόνος έκανε το σουτ άουτ.
38' Ο Ντε Καμάργκο έφυγε πίσω από την άμυνα της Δόξας κι έκανε το πλασέ, με τον Νέγκρι να αποσοβεί τον κίνδυνο.
40' Ο Αλωνεύτης απέναντι από τον Νέγκρι έκανε το πλασέ, με την μπάλα να περνά έξω.
43' Ο Ντε Καμάργκο έβγαλε την ασίστ στον Μπερτόλιο, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έκανε το 3-0.
53' Κάθετη πάσα του Παπαφώτη στον Ντε Καμάργκο που έκανε το πλασέ, όμως ο Νέγκρι απέκρουσε.
59' Μόνος ο Ντε Καμάργκο έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά άουτ.
71' Μπαλιά του Λάγο στον Ντε Καμάργκο, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα μπροστά στη γραμμή τέρματος κι έκανε το 4-0.
80' Από εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάνδρου ο Βινίσιους, μόνος, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έκανε το 5-0.
87' Σουτ του Παπαφώτη απέκρουσε σε κόρνερ ο Νέγκρι.

«Ευτυχισμένος για τον πρώτο τελικό στην καριέρα μου»
Ο Τόμας Κρίστιανσεν αναφέρθηκε περισσότερο στο παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ, δεν έκρυψε τη χαρά του που για πρώτη φορά ο ίδιος θα συμμετάσχει σε τελικό κυπέλλου, ενώ έστειλε και μήνυμα στον κόσμο να παρευρεθούν στο ΓΣΠ για να πετύχει η ομάδα κάτι μεγάλο.

«Πιστεύω ότι κάναμε το παιχνίδι που έπρεπε να κάνουμε, θέλαμε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε έκπληξη. Περίμενα από τους ποδοσφαιριστές μου να το δουν σοβαρά. Είμαι ικανοποιημένος από όλους, ακόμη κι απ' αυτούς που μπήκαν αλλαγή. Ήταν επίσης σημαντικό να δούμε νέους ποδοσφαιριστές που δεν είχαν τις ευκαιρίες στη σεζόν. Έδειξαν ότι έχουν τις δυνατότητες για να πάρουν κι άλλες ευκαιρίες. Μόνο 11 μπορούμε να διαλέγουμε κάθε φορά. Είμαι πολύ ευτυχισμένος για τον επερχόμενο πρώτο τελικό στην καριέρα μου.

Έπειτα από αυτή την πρόκριση έχουμε τον επόμενο τελικό με την ΑΕΚ. Θέλω όλους τους οπαδούς μας να βρεθούν στο γήπεδο και να στηρίξουν την ομάδα. Είχαμε μία μεγάλη σεζόν, γράψαμε Ιστορία στην Ευρώπη, είμαστε στον τελικό κυπέλλου και, την Κυριακή, έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε κάτι μεγάλο. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι κι αυτή είναι η ευχή που θέλω να δω να πραγματοποιείται την Κυριακή».

Λούκας Χατζηλούκας: «Παρότι το αποτέλεσμα είναι πολύ βαρύ και θα μπορούσε να είναι και πολύ χειρότερο, δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου. Καλή συνέχεια στον ΑΠΟΕΛ, του εύχομαι να πετύχει τους στόχους του».

Keywords
Τυχαία Θέματα