Πήγαν διακοπές οι Κύπριοι

«Ανάσταση» έκανε φέτος η τουριστική αγορά, αφού κατά την πασχαλινή περίοδο ταξιδιωτικοί πράκτορες και ξενοδοχειακές μονάδες δούλεψαν και με το παραπάνω. Χιλιάδες Κύπριοι επέλεξαν να περάσουν τις γιορτές εκτός Κύπρου, με την αύξηση από την αρχή του έτους -περιλαμβανομένης και της πασχαλινής περιόδου- να αγγίζει το 20%, τόσο για τον εξερχόμενο όσο και τον εισερχόμενο τουρισμό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου

Άκη Κελεπέσιη, «αρκετοί Κύπριοι έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης... Θεωρώ ότι η αύξηση είναι πολύ σημαντική... Νιώθουμε ότι το κλίμα έχει αλλάξει, έχει αλλάξει η διάθεση των Κυπρίων τα τελευταία 2 χρόνια και ταξιδεύουν συχνά πλέον... οι τιμές είναι πολύ ελκυστικές, τόσο στα αεροπορικά εισιτήρια όσο και στα ξενοδοχεία».

Γεμάτα τα ξενοδοχεία
Την ίδια στιγμή, σε πολύ υψηλά επίπεδα ήταν και η πληρότητα των ξενοδοχείων το τριήμερο του Πάσχα, ένεκα και της αύξησης του εισερχόμενου τουρισμού, γεγονός που οφείλεται στο ότι φέτος το Ορθόδοξο με το Καθολικό Πάσχα συνέπεσαν.

Την τιμητική τους είχαν φέτος η Πάφος και η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, στις οποίες οι ξενοδοχειακές μονάδες ήταν σχεδόν πλήρεις. Και μπορεί η πασχαλινή περίοδος να έφθασε σιγά-σιγά στο τέλος της, ωστόσο, οι προοπτικές και για την καλοκαιρινή σεζόν διαγράφονται αισιόδοξες.

Ο Ζαχαρίας Ιωαννίδης, Γενικός Δ/ντής του ΠΑΣΥΞΕ, δήλωσε στο «Σίγμα» ότι «με τους αυξημένους προγραμματισμούς που έχουν γίνει για φέτος το καλοκαίρι, είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα έχουμε συνέχεια των θετικών προσήμων, τόσο στις τουριστικές μας αφίξεις όσο και στα έσοδα από τον τουρισμό».
Μετά και την περυσινή ιστορική επίδοση του κυπριακού τουρισμού, με αφίξεις 3,2 εκατομμυρίων τουριστών και έσοδα που έφτασαν τα 2,4 δισεκατομμύρια, ο Ζαχαρίας Ιωαννίδης δεν αποκλείει το φετινό καλοκαίρι να καταγραφούν νέες επιδόσεις ρεκόρ για τη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα