Η προσοχή στραμμένη στο ΓΣΠ

Τέρμα οι διακοπές για τους παίκτες της Ανόρθωσης, που άρχισαν ήδη την προετοιμασία για το επικείμενο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ

Μίνι διακοπές τέλος, για τους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης. Μετά το τριήμερο ρεπό που παραχώρησε ο προπονητής της βαρωσιώτικης ομάδας Ρόνι Λέβι, όλος ο κόσμος επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία για τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με τον ΑΠΟΕΛ.

Ένας εξαιρετικά δύσκολος αγώνας, όπως φυσικά και όλοι στη β' φάση του πρωταθλήματος. Σε μια αναμέτρηση που ο Ισραηλινός

προπονητής μετρά απουσίες και μάλιστα σημαντικές. Οι Αγκιλάρ και Κολούνγκα εξακολουθούν να είναι τραυματίες και δεν προλαβαίνουν τον αγώνα της Λευκωσίας, ενώ θα απουσιάσουν και οι τιμωρημένοι Ζοάο Βίκτορ και Σάντος.

Δυο πολύ σημαντικές απουσίες, τις οποίες ο Ρόνι Λέβι μέσω των προπονήσεων καλείται να αποφασίσει ποίοι ποδοσφαιριστές θα πάρουν φανέλα βασικού. Για το αριστερό άκρο της άμυνας, επιλογές πολλές δεν υπάρχουν, με τον Ελλαδίτη Γιαννούλη να είναι, όπως όλα δείχνουν, ο παίκτης που θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Για τη μεσαία γραμμή και τον αντικαταστάτη του Βίκτορ, ο προπονητής της Ανόρθωσης έχει επιλογές.

Ο στόχος της Ανόρθωσης σε αυτόν τον αγώνα είναι βέβαια το όποιο βαθμολογικό κέρδος, αλλά, για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους Βαρωσιώτες είναι να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους το κύπελλο.

Διότι όλοι γνωρίζουν ότι βασικό μέλημα της Ανόρθωσης είναι να κρατηθούν οι παίκτες της σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ώστε να ανεβάζει στροφές ενόψει των διπλών αγώνων για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Στον μοναδικό, δηλαδή, στόχο που έχει η «κυρία» μέχρι τη λήξη της φετινής χρονιάς.

Η άνοδος των στροφών και η πολύ καλή ψυχολογία θα έρθουν διά μέσου των αγώνων του πρωταθλήματος. Για τον λόγο αυτό, ο Ρόνι Λέβι ζητά σκληρή δουλειά από όλους στις προπονήσεις και να μην υποτιμούν τους αδιάφορους βαθμολογικά αγώνες του πρωταθλήματος, έστω κι αν δεν υπάρχει ουσιαστικό κίνητρο.

Παγιοποιημένα τα υπόλοιπα
Σκέψεις για τη νέα χρονιά σαφώς και έχουν γίνει. Ωστόσο, επί της ουσίας κανείς στην Ανόρθωση δεν μπήκε σε συζητήσεις για να παρθούν αποφάσεις. Κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να γίνει σύντομα, διότι, πολύ απλά, κανείς δεν γνωρίζει τη δεδομένη χρονική στιγμή αν η Ανόρθωση θα εξασφαλίσει θέση στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας σεζόν.

Είναι προφανές ότι πολύ διαφορετικός προγραμματισμός θα διενεργηθεί, αν η «κυρία» επιστρέψει μετά από έξι χρόνια στα Κύπελλα Ευρώπης και διαφορετικός, αν για ακόμη μία χρονιά μείνει εκτός Ευρώπης. Το σίγουρο είναι ότι, με το ένα ή με το άλλο σενάριο, τα οικονομικά δεδομένα θα είναι τα ίδια.

Το γεγονός αυτό υποχρεώνει τον Ρόνι Λέβι και την επιτροπή προγραμματισμού να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί στις αποφάσεις τους, τόσο γι' αυτούς που θα φορέσουν τη φανέλα της Ανόρθωσης τη νέα χρονιά όσο και για εκείνους που θα αποχαιρετήσουν το «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Πάντως, αν κρίνουμε με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι φίλοι της ομάδας δεν πρέπει να αναμένουν πολλές προσθήκες για τη νέα χρονιά. Μια πρώτη σκέψη που επικρατεί στην Ανόρθωση είναι να γίνουν 7-8 μετεγγραφές, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιοι θα παραμείνουν και με ποιους οικονομικούς όρους. Υπάρχει φυσικά και ένας αριθμός ποδοσφαιριστών που διατηρούν συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά. Ποδοσφαιριστές για τους οποίους ο Ρόνι Λέβι θα πρέπει να αποφασίσει αν τους υπολογίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα