Περδίκης: Να προχωρήσει η διαδικασία λύσης του Κυπριακού

Την εκτίμηση ότι οι κοινές δράσεις Τ/κ και Ε/κ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης εξηγώντας ότι σε αυτό το πλαίσιο οι Οικολόγοι δεν αντιμετωπίζουν αρνητικά κοινωνικού χαρακτήρα συναντήσεις των δύο ηγετών.

Υπέδειξε ωστόσο την ίδια στιγμή πως το σημαντικότερο είναι να προχωρήσει η διαδικασία λύσης του Κυπριακού, η οποία για να είναι καρποφόρα θα πρέπει να επιδείξει επιτέλους η Άγκυρα θετική στάση και συμπεριφορά.

«Ως τώρα, ακόμα και σήμερα που μιλάμε, από την Άγκυρα

δεν έρχονται αισιόδοξα μηνύματα και αυτό μας ανησυχεί» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά τα ΜΟΕ, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούν να γίνουν και επανέφερε στο πλαίσιο αυτό το θέμα της αποστρατικοποίησης της Λευκωσίας. «Άλλο είναι να περπατούν οι δύο ηγέτες σε ένα δρόμο και στους παράπλευρους δρόμους να είναι εγκατεστημένη η πολεμική μηχανή του Αττίλα όπως συμβαίνει στην παλιά Λευκωσία» είπε.

Και πρόσθεσε πως ζητήματα όπως η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από περιοχές της Κύπρου αλλά και η πλήρης αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι και να συζητηθούν άμεσα ως μέρος της λύσης του Κυπριακού.

Απηύθυνε παράλληλα με την ευκαιρία έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να θέσει ενώπιον του Μουσταφά Ακιντζί και το θέμα του ζεύγους Τ/κ που σέρνεται στα δικαστήρια γιατί εκφράζουν την ταυτότητα τους ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιβάλλεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αφού έχει συναντηθεί με το ζεύγος των Τ/κ να θέσει το θέμα αυτό ως μέρος των ΜΟΕ.

Ερωτηθείς κατά πόσο η χτεσινή συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί δείχνει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για λύση του Κυπριακού ο κ. Περδίκης είπε ότι αν κάποιος κάνει τον κόπο να μπει στο αρχείο του Κυπριακού θα διαπιστώσει ότι τέτοιου είδους κοινωνικά συμβάντα πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές φορές στο παρελθόν ακόμα και επί Ραούφ Ντενκτάς.

«Δεν είναι με τέτοιου είδους εκδηλώσεις που ανοίγεται ο δρόμος για λύση του Κυπριακού αλλά με πραγματικές κινήσεις όπως η αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, ενδεικτικά επίσης την απόσυρση των κατηγοριών εναντίον του ζεύγους Τ/κ, την αποστρατικοποίηση της Λευκωσίας. Τέτοιους είδους πρακτικές κινήσεις βοηθούν τη λύση του Κυπριακού και όχι βεβαίως οι κοινωνικού χαρακτήρα εκδηλώσεις» είπε καταλήγοντας.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα