Πασιουρτίδης για καλαθοσφαιρική Ομόνοια

Με τον υπεύθυνο του καλαθοσφαιρικού τμήματος της Ομόνοιας επικοινώνησε η ιστοσελίδα μας SigmaLive/Sports Αντρέα Πασιουρτίδη σχολιάζοντας την χθεσινή είδηση της ημέρας για το τμήμα καλαθόσφαιρας των πρασίνων. Η καλαθοσφαιρική Ομόνοια θα αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία και ο λόγος είναι το οικονομικό.

Στην Β’ κατηγορία, υπάρχουν παραδοσιακές ομάδας της καλαθόσφαιρας όπως ΑΕΛ, Αχιλλέας, ΕΝΑΔ οι οποίες λόγου οικονομικού προτίμησαν την Β’ κατηγορία. Ακόμη και η Αναγέννηση Γερμασόγειας διάλεξε την Β’ κατηγορία αν και αγωνιζόταν

στην Α’.

«Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό. Δεν μπορεί η ομάδα να ανταπεξέλθει στους προϋπολογισμούς της Α΄ κατηγορίας. Θα ήταν αδύνατο να στελεχώσουμε μια ομάδα η οποία θα ήταν ανταγωνιστική. Προτιμήσαμε την Β’ κατηγορία και σίγουρα η χρονιά δεν θα πάει χαμένη», ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Πασιουρτίδη.

Το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει στην Ομόνοια, όπως φαίνεται έχει αντίκτυπο και στα υπόλοιπα τμήματα. Το τμήμα της καλαθόσφαιρας δεν μπορούσε να βρει χορηγό ο οποίος θα κάλυπτε τον προϋπολογισμό της ομάδας , αλλά όπως τόνισε στο SigmaLive/Sports o Αντρέας Πασιουρτίδης, οι επόμενες χρονιές θα είναι ο φάρος της επιστροφής της Ομόνοιας στην Α’ κατηγορία. Γιατί μέσα από αυτή την χρονιά αλλά και τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν στόχος είναι να βγούν καλαθοσφαιριστές αλλά και να γίνουν υποδομές ούτως ώστε η Ομόνοια να στηρίζεται στα δικά της παιδιά και να μην έχει την ανάγκη των ξένων. Αυτό σίγουρα θέλει πολλή δουλειά, μεράκι και υπομονή και στην Ομόνοια είναι υποχρεωμένοι αλλά και αισιόδοξοι πως κάτι τέτοιο θα πετύχει.

«Μέσα από αυτή την εξέλιξη δεν θα βγούμε χαμένοι. Μέσα από τους αγώνες της Β’ κατηγορίας με τις παραδοσιακές ομάδας της καλαθόσφαιρας όπως ΑΕΛ, Αχιλλέας , ΕΝΑΔ αλλά και τις υπόλοιπες θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με τα δικά μας παιδιά. Θα έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους για να πάρουν εμπειρίες και ότι άλλο χρειάζονται για να κτίσουν χαρακτήρα και ικανότητες προκειμένου να γίνουν σωστοί και επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές».

Η Β’ κατηγορία για όσους δεν γνωρίζουν είναι αποκλειστικά για Κύπριους καλαθοσφαιριστές συγκεκριμένης ηλικίας. Αυτό σίγουρα βοηθά τις ομάδες μας για να κτίσουν σωστούς και επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές για τα χρόνια που ακολουθούν. Στην πρώτη κατηγορία οι ομάδες μας έχουν δικαίωμα για πέντε ξένους καλαθοσφαιριστές. Αυτό συνεπάγεται πως και οι προϋπολογισμοί μεταξύ Α’ και Β’ κατηγορίας διαφέρουν από την γη στον ουρανό. Θα πρέπει η ΚΟΚ να βρει λύσεις προκειμένου να μην υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά για να βοηθήσει και τις ομάδες μας αλλά και τους Κύπριους καλαθοσφαιριστές σε αυτή την άνιση όπως φαίνεται μάχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα