Ζάκυνθος: Στη δικαιοσύνη η υπόθεση του διευθυντή της νοσηλευτικής υπηρεσίας

14:24 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αναφορά κατέθεσε στον εισαγγελέα Ζακύνθου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κατά του δ.σ. και της διοικήτριας του νοσοκομείου, όπως και της προηγούμενης διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, για παροχή κάλυψης, όπως υποστηρίζεται, και μη απομάκρυνσης από τα καθήκοντά του, του διευθυντή της νοσηλευτικής υπηρεσίας, Αντ. Λευτάκη.

Όπως επισημάνθηκε, και σε συνέντευξη προς τα τοπικά ΜΜΕ, για τον κ.

Λευτάκη υπάρχουν καταγγελίες εργαζομένων για τη συμπεριφορά του, καθώς εργαζόταν σε ανταγωνιστική -με το δημόσιο- ιδιωτική εταιρεία υγείας.
Δεδομένου ότι, όπως τονίστηκε, η πράξη αυτή δεν προάγει το δημόσιο συμφέρον δεν του δόθηκε άδεια από υπηρεσιακό συμβούλιο.
Επίσης, όπως ειπώθηκε, θα εξεταστεί από τη δικαιοσύνη και ζήτημα σεξουαλικής παρενόχλησης από το ίδιο άτομο.
Μαζί με τον κ. Γιαννάκο, εχθές το νησί επισκέφθηκε και ο γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Πετρόπουλος, ο οποίος στις δηλώσεις του, κατήγγειλε ευθέως το μέλος του δ.σ. του νοσοκομείου, Λευτέρη Γιαννάτο, ότι απειλεί εργαζόμενους και υβρίζει τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και ότι υποκαθιστά τη δικαιοσύνη και για τον λόγο αυτό το δημοσιοϋπαλληλικό συνδικαλιστικό κίνημα θα ασχοληθεί με τη Ζάκυνθο και θα συγκροτήσει το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ώστε να υποστηρίξει τους εργαζομενους από τις διοικήσεις.
Επίσης, ο κ. Πετρόπουλος, ζήτησε την αποπομπή του Γιαννάτου από το δ.σ. του νοσοκομείου και την απομάκρυνση του κ. Λευτάκη από το πόστο του, μέχρι να αποφασίσει η δικαιοσύνη για τις υποθέσεις που έχει καταγγελθεί.
Τέλος, ο γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ , επέρριψε ευθύνες στον αντιπρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Παναγιώτη Παντέλη, επειδή σε πρόσφατη επίσκεψή του στο νοσοκομείο, παρείχε –όπως είπε- κάλυψη στον διευθυντή της νοσηλευτικής υπηρεσίας, δίχως να λάβει υπόψη του τις αποφάσεις του οργάνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα