Η επιδιαιτησία και η πολιτική υποκρισία

Εκείνοι που δεν μπορούν να χωνέψουν το Τάσσο Παπαδόπουλο και το σωτήριο διάγγελμά του, που το ακολούθησε το 76% του λαού, σώζοντας την Κ.Δ. έχουν κατά κόρον κατηγορήσει τον Τάσσο ότι είχε αποδεχτεί την επιδιαιτησία. Η αποδοχή της επιδιαιτησίας ήταν, λένε, θανάσιμο λάθος. Και ο ίδιος ο Τάσσος παραδέχτηκε το λάθος του.

‘Όμως οι υποκριτές κατήγοροι δεν αναφέρουν ότι ο Τάσσος υπέκυψε τις πιέσεις που του ασκούσαν ο Γλαύκος Κληρίδης, ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Δημήτρης

Χριστόφιας, ο Γιώργος Παπανδρέου, εκπρόσωποι της Ε.Ε. και ο εσμός των ξένων συνωμοτών.

Και όμως κανένας δεν αναφέρει ότι το αποτέλεσμα αυτού του λάθους ήταν η σωτηρία της Κ.Δ. Και εξηγούμαι. ‘Ολοι οι συνωμότες θεώρησαν ότι με την αποδοχή της επιδιαιτησίας, το πρόβλημα έληξε. Το νερό μπήκε στο αυλάκι. Με την επιδιαιτησία θα ικανοποιούσαν όλες της απαιτήσεις της Τουρκίας και θα ξοφλούσαν μαζί της. ‘Ολοι πείστηκαν ότι ο κυπριακός λαός θα ενέκρινε την απαράδεκτη λύση. ‘Ετσι προγραμμάτισαν τα γεγονότα, ώστε το δημοψήφισμα να γίνει μια βδομάδα πριν την ένταξη της Κ.Δ. στην Ε.Ε. Η μεγάλη απάτη ήταν ότι στην Ε.Ε. θα εντασσόταν το προτεκτοράτο της Τουρκίας, που θα διαδεχόταν την Κ.Δ. που θα είχε διαλυθεί. Για τούτο και ο Φερκόϊκεν και οι συν αυτώ σκύλιασαν και θεώρησαν ότι τους ξεγελάσαμε, όταν η κάλπη του δημοψηφίσματος έβγαλε 76% ΟΧΙ. Δεν τους έμενε πια καιρός για οργάνωση οποιασδήποτε συνωμοσίας για ανατροπή του ΟΧΙ.

Πιστεύω ότι αν ο Τάσσος δεν αποδεχόταν την επιδιαιτησία οι συνωμότες δεν θα έμεναν με τα χέρια σταυρωμένα στους μήνες μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. Κάτι θα οργάνωναν. ‘Ισως κάποιο θερμό επεισόδιο. ‘Ισως κάποια ελεγχόμενη διεθνή διάσκεψη. ‘Ισως κάποιο άλλον εκβιασμό. Δεν θα επέτρεπαν να τους «ξεγελάσουμε». ‘Ετσι η αποδοχή της επιδιαιτησίας αποδείχτηκε σωτήρια, επειδή απέτρεψε κάθε σκευωρία, άφησε όλους να νιώθουν βέβαιοι για την επιβολή του σχεδίου Ανάν και έδωσε την ευκαιρία στον κυπριακό λαό να διαλύσει τα σχέδια τους με το ηχηρό και μη ανατρέψιμο ΟΧΙ. ‘Ετσι η Κύπρος σώθηκε.

‘Όμως από τότε και τώρα, δώδεκα χρόνια μετά την αποδοχή της επιδιαιτησίας, με τον Τάσσο Παπαδόπουλο να έχει εκδημήσει και να μην έχει την ευχέρεια να βάλει τους υποκριτές στη θέση τους, αυτοί έχουν εκτραχυνθεί και δείχνουν απαράμιλλα δείγματα πολιτικής υποκρισίας.

Αυτοί οι κατήγοροι του Τάσσου είναι ψεύτες και υποκριτές. Γιατί βρίσκονται όλοι στον περίγυρο ή είναι πολιτικά τέκνα εκείνων που εκβίασαν τον Τάσσο να αποδεχτεί την επιδιαιτησία. ‘Αν είχαν πολιτικό ήθος και εντιμότητα, κανονικά θα έπρεπε να επαινούν τον Τάσσο, που αποδέχτηκε την επιδιαιτησία, υποκύπτοντας στα ινδάλματά τους. Και έπρεπε να τον επαινούν, επειδή με την επιδιαιτησία που αποδέχτηκε ο Τάσσος, βρήκαν την ευκαιρία οι «εταίροι μας» να καταστρώσουν το σχέδιο Ανάν, του οποίου είναι παντοτινοί εραστές και ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Ιωάννης Κασουλίδης και Αλέκος Μαρκίδης και ο Μίχος Παπαπέτρου και ο Δημήτρης Χριστόφιας και οι σημερινές ηγεσίες του ΔΗ.ΣΥ. και του πρώην αντιιμπεριαλιστικού ΑΚΕΛ. Αλλά δεν τους αρκούσε η αποδοχή της επιδιαιτησίας. ‘Ηθελαν και τον εξευτελισμό του Τάσσου, που θα ήταν πλήρης, αν αποδεχόταν το σχέδιο Ανάν και καλούσε το λαό να ψηφίσει ΝΑΙ. Αλλά τους χάλασε τα σχέδια. Για τούτο και τον μισούν. Για τούτο και προσπαθούν να τον σκεπάσουν με λάσπη.

Αλλά απότυχαν και πάντα θα αποτυγχάνουν. Γιατί ο Τάσσος καθοδήγησε το λαό να υπερασπίζεται «το δίκαιο, την Ιστορία και την αξιοπρέπειά του». Και αυτή τη στάση θα τηρεί ο λαός, όταν ανάξιοι και υποκριτές ηγέτες καταπατούν τα δίκαια και τα δικαιώματά του, ασελγούν στην Ιστορία του Ελληνισμού και εξευτελίζουν την αξιοπρέπεια και τους αγώνες του λαού, για να είναι αρεστοί στους υπερατλαντικούς τους «εταίρους», ικανοποιώντας τις τουρκικές απαιτήσεις για διάλυση της Κ.Δ.

Ο Πέτρος Παντελίδης είναι εκπαιδευτικός και αρθρογράφος

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα