Παραλίμνι: Ποιος ο ρόλος των δήμων στην ένταξη των ξένων

Το ρόλο και τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ομαλή ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών που διαμένουν στην Κύπρο παρουσίασε ο Δήμος Παραλιμνίου σε δημοσιογραφική διάσκεψη για την ολοκλήρωση του προγράμματος ένταξης από τοπικές αρχές «Μωσαϊκό Πολιτισμών», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (90%) και την Κυπριακή Δημοκρατία (10%).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ανέφερε ότι η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος οφείλεται

στην άψογη συνεργασία που υπήρξε με τους εταίρους του στο πρόγραμμα, και εξέφρασε την επιθυμία τους για την συνέχιση του προγράμματος και την ερχόμενη χρονιά. Οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα υλοποίησης τέτοιου είδους προγραμμάτων γιατί με αυτό τον τρόπο οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να συμβάλουν σημαντικά και αποτελεσματικά στην καταπολέμηση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Στην διάσκεψη παρουσιάστηκαν επίσης τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος, από τον Κωνσταντίνο Κλουδά, Γενικό Διευθυντή της Enoros Consulting Ltd, που συμμετέχει στο πρόγραμμα ως εταίρος. Μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης, κοινωνικού προσανατολισμού, κοινωνικής πρόνοιας και τις ενέργειες πολιτιστικών ανταλλαγών που προσφέρει το πρόγραμμα επωφελήθηκαν 80 ΥΤΧ διαφόρων ηλικιών που διαμένουν στην επαρχία Αμμοχώστου, ξεπερνώντας έτσι τους στόχους του προγράμματος .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα