Παραιτήθηκε η Αννίτα Δημητριάδου

Η Αν. Γ.Δ. του ΚΟΤ έλαβε την απόφαση αυτή για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση
Πηγές κοντά στην κ. Δημητριάδου ανέφεραν στη «Σ» ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση της για να καθαρίσει το όνομά της και ότι αυτός ο ντόρος, ο οποίος δημιουργήθηκε, δεν της επέτρεπε να ασκεί τα καθήκοντά της όπως η ίδια επιθυμούσε

Την παραίτησή της από τη θέση της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), υπέβαλε η Αννίτα Δημητριάδου. Η κ. Δημητριάδου, αν και φεύγει

από την ηγεσία του Οργανισμού, εντούτοις επιστρέφει στα καθήκοντα που είχε πριν αναλάβει την ηγεσία του, δηλαδή ως Διευθύντρια του Τμήματος Ποιότητας του ΚΟΤ.

Όπως πληροφορούμαστε, η κ. Δημητριάδου κλήθηκε κατά την προγραμματισμένη συνεδρία του Δ.Σ. του Οργανισμού το βράδυ της Τρίτης να απαντήσει στα θέματα που είχαν τεθεί ενώπιόν της και τα οποία σχετίζονται με τα προσόντα και τις ικανότητές της να διατηρεί τη συγκεκριμένη θέση, αλλά και να δώσει εξηγήσεις για το ηχητικό υλικό που κυκλοφόρησε, βάσει του οποίου μιλούσε αρνητικά για το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ίδια έδωσε γραπτώς τις απαντήσεις της, μαζί με την παραίτησή της από τη συγκεκριμένη θέση. Πηγές κοντά στην κ. Δημητριάδου ανέφεραν στη «Σ» ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση της για να καθαρίσει το όνομά της και ότι αυτός ο ντόρος, ο οποίος δημιουργήθηκε, δεν της επέτρεπε να ασκεί τα καθήκοντά της όπως η ίδια επιθυμούσε.

«Ζύγισε» τα δεδομένα
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι την απόφασή της η κ. Δημητριάδου δεν την έλαβε ελαφρά τη καρδία αλλά αφού «ζύγισε» τα θετικά και τα αρνητικά τού να συνεχίσει να παραμένει στο τιμόνι του ΚΟΤ, αυτή επέλεξε να αποχωρήσει. Την ίδια στιγμή οι πηγές υποστηρίζουν ότι η τέως Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ μπορούσε να ακολουθήσει την πεπατημένη, δηλαδή να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, η οποία την δικαίωσε ήδη την πρώτη φορά, αλλά επέλεξε να αφήσει τα πράγματα να καταλαγιάσουν.

Όπως μας επεσήμανε η ίδια πηγή, η κ. Δημητριάδου επέλεξε τον δρόμο αυτό, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Επιπρόσθετα, όπως μας έχει λεχθεί, με την προκήρυξη της θέσης του Γενικού Διευθυντή, η οποία δεν είναι πληρωμένη εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, η κ. Δημητριάδου δεν αποκλείεται να διεκδικήσει την εν λόγω θέση.

Αντικαταστάτης ο Μαρίνος Μενελάου
Επιπρόσθετα, πληροφορίες από το εσωτερικό του Οργανισμού επεσήμαναν ότι τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει κατά πάσα πιθανότητα ο Μαρίνος Μενελάου, ο οποίος είχε αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο στο διάστημα που βρισκόταν εκτός καθηκόντων η κ. Δημητριάδου μέχρι την απόφαση του Δικαστηρίου, δηλαδή τους μήνες από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Μενελάου βρίσκεται στο τμήμα Μάρκετινγκ του ΚΟΤ, έχει περάσει από διάφορα τμήματα του Οργανισμού, ενώ υπήρξε και επικεφαλής του γραφείου του ΚΟΤ στην Ολλανδία. Η όποια απόφαση του Δ.Σ. για πλήρωση της θέσης του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, η οποία πιθανότατα θα ληφθεί στη συνεδρία της επόμενης Τρίτης, θα πρέπει να επικυρωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα γεγονότα
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, το Δ.Σ. του ΚΟΤ είχε αποφασίσει την απομάκρυνση της κ. Δημητριάδου από τη θέση της, καθώς σε ηχητικό υλικό που κυκλοφόρησε, προέβαλε μη δέοντες χαρακτηρισμούς για τα μέλη του Δ.Σ. Μετά την απόφαση για απομάκρυνσή της, η ίδια προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου στις 22 Δεκεμβρίου, επέστρεψε εκ νέου στο τιμόνι της γενικής διεύθυνσης του ΚΟΤ. Το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι η απομάκρυνσή της ήταν παράνομη, καθώς η ίδια δεν είχε κληθεί από το Δ.Σ. να απαντήσει στα θέματα που εγείρονταν για το πρόσωπό της.

Διαφωνούν για Υφυπουργείο
Σε μιαν άλλη εξέλιξη, οι συντεχνίες διατηρούν τις απόψεις τους για το προτεινόμενο Νομοσχέδιο που αφορά τη μετεξέλιξη του ΚΟΤ σε Υφυπουργείο Τουρισμού, αναφέρει ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ. Η συντεχνία αναφέρει πως πολύ πρόσφατα κοινοποίησε σε πολυσέλιδη επιστολή τις διαφωνίες της για το προτεινόμενο Νομοσχέδιο.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ σημειώνει πως μια από τις μεγάλες ελλείψεις του προτεινόμενου Νομοσχεδίου ήταν και η απουσία διασφάλισης των εργασιακών ζητημάτων και αναφέρει ως παράδειγμα ότι στο προτεινόμενο Νομοσχέδιο δεν γίνεται καμιά αναφορά στο ωρομίσθιο προσωπικό του ΚΟΤ. «Δεν ξέρουμε πού έχουν δει το σημαντικό βήμα για τη δημιουργία Υφυπουργείου, αλλά εμείς ως ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΚΟΤ δεν έχουμε μετακινηθεί ούτε βήμα από τις απόψεις μας», αναφέρει η συντεχνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα