Παραίτηση Πατσαλή από τη θέση ΓΔ στο Ινστιτούτο Γενετικής

Την απόφαση του να αποχωρήσει από τη θέση του Γενικού Εκτελεστικού Ιατρικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου ο Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Φίλιππος Πατσαλής εξήγησε στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι ο λόγος της απόφασης του να αποχωρήσει από τη Διεύθυνση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου είναι για να μπορέσει

να αφοσιωθεί στις ακαδημαϊκές και επιστημονικές του δραστηριότητες.

«Τα καθήκοντα του Γενικού Εκτελεστικού Ιατρικού Διευθυντή απαιτούν», όπως εξήγησε, «την αφιέρωση μεγάλου χρόνου και ιδιαίτερη αφοσίωση στη καθημερινή διοίκηση αλλά και ανάπτυξη του Ινστιτούτου.

Αποχωρώντας από τη θέση του Γενικού Εκτελεστικού Ιατρικού Διευθυντή θα έχω τη δυνατότητα να αφιερωθώ εξολοκλήρου και να δώσω τον απαιτούμενο χρόνο και ενέργεια για την ερευνητική και επιστημονική δραστηριοποίηση μου τόσο στη NIPD Genetics όσο και στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου».

Όπως εξήγησε, με την εστίαση και αφοσίωση του στα ερευνητικά θέματα που αφορούν τη μη-επεμβατική προγεννητική διάγνωση, στοχεύει να προχωρήσει στην αναβάθμιση και επέκταση του μη-προγεννητικού ελέγχου και σε πολλά άλλα σύνδρομα και ασθένειες, καθώς επίσης και στο τομέα των μεταμοσχεύσεων και του καρκίνου. Επιπρόσθετα, θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω τις επιστημονικές δραστηριότητες για τις εργασίες της NIPD Genetics, σε διεθνές επίπεδο, με πολλαπλά ιατρικά, επιστημονικά και οικονομικά οφέλη για χώρα μας στον τομέα της βιοτεχνολογίας σε διεθνές επίπεδο. Με την αφοσίωση και την εστίαση στις δραστηριότητες αυτές, η επιτυχία για τον ίδιο, την ομάδα του, το Ινστιτούτο, την NIPD Genetics και την Κύπρο, θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής θα αναλάβει πλήρη καθήκοντα στην NIPD Genetics για την περαιτέρω ανάπτυξη της έρευνας και της προώθησης ιατρικών υπηρεσιών στον τομέα της μη-επεμβατικής προγεννητικής διάγνωσης, ενώ θα συνεχίσει τις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου χωρίς μισθό.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου κ. Παύλος Φωτιάδης ευχαρίστησε τον Καθ. Φίλιππο Πατσαλή για την προσφορά του τα τελευταία 22 χρόνια για την εξαιρετική διεύθυνση και επιστημονική του δραστηριότητα, αλλά και ιδιαίτερα για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ινστιτούτου ως ένα Κέντρο Αναφοράς για τη χώρα μας και Διεθνές Κέντρο Αριστείας. Ο κ. Παύλος Φωτιάδης τόνισε ότι «το ΔΣ του Ινστιτούτου θα τιμήσει τον Καθ. Φίλιππο Πατσαλή για τη συμβολή του στο Ινστιτούτο και θα καθορίσει πολύ σύντομα την θέση μέσα από την οποία ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής θα συνεχίσει να προσφέρει τις ακαδημαϊκές και επιστημονικές του δραστηριότητες στο Ινστιτούτο».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου θα ενεργοποιήσει εντός των ημερών τις διαδικασίες πλήρωσης της θέσης με διεθνή προκήρυξή. Ο Καθ. Φίλιππος Πατσαλής θα παραμείνει στη θέση του Γενικού Εκτελεστικού Ιατρικού Διευθυντή μέχρι την πλήρωση της θέσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα