Πάνω από 25 δισ ευρώ η αξία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Οι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι θα αυξήσουν στο μέλλον τα έσοδά τους τους με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα η έκδοση μετοχών, δεδομένης της αυξανόμενης οικονομικής σημασίας του ποδοσφαίρου και των ολοένα και πιο εξελιγμένων επιχειρηματικών μοντέλων, όπως αναφέρει ο καναδικός οργανισμός αξιολόγησης Dbrs.



Οι 20 κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι παρουσίασαν κατά την περίοδο 2015-2016, έσοδα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 12% σε σύγκριση με την περίοδο 2014-2015, και σύμφωνα με την εκτίμηση της Deloitte, όπως θυμίζει η Dbrs, η αξία της ευρωπαϊκής αγοράς ποδοσφαίρου

θα υπερβαίνει τα 25 δισ. ευρώ το 2016-2017!

Το πρωτάθλημα που συμμετέχει ένας σύλλογος και η «ισχύς» του ονόματός του, είναι σύμφωνα με την Dbrs, κρίσιμοι παράγοντες για την σταθερότητα και την διαφοροποίηση των εσόδων.

Το Dbrs ανέλυσε τα έσοδα των 20 κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων τη σεζόν 2015-2016, λαμβάνοντας υπόψη τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις εμπορικές δραστηριότητες. Στις πρώτες τρεις θέσεις, βρίσκονται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Deloitte, σχεδόν όλες οι μεγάλες ομάδες, έχουν λιγότερο από το ένα πέμπτο των εσόδων για μία αγωνιστική ημέρα (σ.σ. όπως εισιτήρια και πωλήσεις στις μπουτίκ). Μόνο η Άρσεναλ με 29%, η Τσέλσι με 21%, η Μπορούσια Ντόρτμουντ με 22% και η Σάλκε 04 με το 23% υπερβαίνουν το 20% των εσόδων.

Το κυρίαρχο μέρος είναι, ειδικά για τις μεγαλύτερες ομάδες, ο εμπορικός τομέας, που για παράδειγμα, στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αντιπροσωπεύει το 53% των εσόδων της, στην Μπαρτσελόνα το 48% και στην Ρεάλ Μαδρίτης το 42%.

Keywords
Τυχαία Θέματα