ΟΒΕΛ: Ικανοποίηση για τις εξαγγελίες έργων στη Λευκωσία

Την ικανοποίησή του για τις εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας που αφορούν έργα συνολικής αξίας €476 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της ευρύτερης πόλης και επαρχίας Λευκωσίας, εκφράζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ).


Σε ανακοίνωση, το ΕΒΕΛ αναφέρει ότι τα νέα έργα θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Λευκωσίας και θα δώσουν μια νέα πνοή στην οικονομική ζωή της ευρύτερης πόλης.

Το ΕΒΕΛ χαιρετίζει την ειδική

αναφορά στα θέματα έρευνας και καινοτομίας τα οποία χρηματοδοτούνται μέσα από τις εξαγγελίες και προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην υιοθέτηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της πρωτοβουλίας του ΕΒΕΛ για προώθηση της Λευκωσίας σαν Περιφέρεια Γνώσης, Έρευνας και Καινοτομίας, για το οποίο το Επιμελητήριο κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις.

Τα έργα αυτά, προστίθεται, συνάδουν πλήρως με τους πάγιους στόχους του Επιμελητηρίου για μετατροπή της Λευκωσίας σε επιχειρηματικό κέντρο όχι μόνο της Κύπρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας, για ανάδειξη της πόλης σε Περιφέρεια Γνώσης, Έρευνας και Καινοτομίας και για ανάδειξη του πολιτιστικού προσώπου της πρωτεύουσας.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας Στέλιος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για τις εξαγγελίες, αλλά και για την προώθηση της Λευκωσίας σε πόλο έλξης για την έρευνα και την καινοτομία και ζήτησε όπως το κράτος συνδράμει την όλη προσπάθεια "με γενναιόδωρα κίνητρα τόσο φορολογικά όσο και πολεοδομικά".

Ο κ. Αναστασιάδης εισηγήθηκε, επίσης, όπως στο σχέδιο για την κατ’ εξαίρεση πολιτογράφηση επενδυτών, να περιλαμβάνονται και δραστηριότητες Γνώσης, Έρευνας και Καινοτομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα