Στο κελί τα δυο αδέλφια ΕΠΥ για εμπρησμούς

Υπό οκταήμερη και τριήμερη προσωποκράτηση τέθηκαν τα δυο αδέλφια ΕΠΥ αναφορικά με τις υπό εξεταζόμενες υποθέσεις εμπρησμών τα τελευταία χρόνια στη Λεμεσό.

Υπενθυμίζεται ότι ο ένας εκ των δυο που τελούσε ήδη υπό κράτηση είχε θεωρηθεί ως ο «εγκέφαλος» πίσω από εμπρησμούς αλλά και την κλοπή μεγατόνων εκρηκτικών που σημειώθηκε στο στρατόπεδο της Παλώδιας.

Στους δυο επέβαλε διατάγματα 3 και 8 ημερών προσωποκράτησης το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Οι ανακριτές του ΤΑΕ

Λεμεσού προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι των εμπρησμών συλλέγοντας πληροφορίες και λαμβάνοντας αριθμό καταθέσεων.

Συνελήφθη και δεύτερος ΕΠΥ για βόμβα στη Λεμεσό

Ο αδελφός του 44χρονου, 40 ετών επίσης ΕΠΥ υπηρετεί σε στρατόπεδο της Λευκωσίας, συνελήφθη χθες βράδυ για υπόθεση έκρηξης στο αυτοκίνητο 42χρονου Αντισυνταγματάρχη της Εθνικής Φρουράς στις 30 Ιουνίου του 2014.

Ξεδιπλώνεται το κουβάρι για εμπρησμούς με "εγκέφαλο" ΕΠΥ

Το ιστορικό των υποθέσεων

Συγκεκριμένα, στις 23/09/2017, γύρω στις 6.40π.μ., σημειώθηκε έκρηξη σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησία 57χρονης, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την οικία της.

Από εξετάσεις που διενήργησαν μέλη της Αστυνομίας στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας, με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος.

Στη σκηνή, εντοπίστηκε στη μπροστινή βεράντα της οικίας της 57χρονης και δεύτερη αυτοσχέδια βόμβα με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος, η οποία φέρεται να ρίφθηκε εναντίον του σπιτιού, χωρίς ωστόσο να εκραγεί και αδρανοποιήθηκε από πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον του πιο πάνω 44χρονου, ο οποίος συνελήφθη βάσει Δικαστικού εντάλματος, στις 27 Σεπτεμβρίου, 2017 και τέθηκε υπό κράτηση.

Σύλληψη 44χρονου για υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες

Εναντίον του 44χρονου, επίσης προέκυψε μαρτυρία ότι εμπλέκεται σε δεύτερη υπόθεση που αφορά έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2016, γύρω στις 5.20π.μ., στην Λεμεσό, έξω από την είσοδο υποστατικού, ιδιοκτησία 42χρονου.

Από εξετάσεις που έγιναν τότε στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού υψηλής ισχύος.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, 2017, το επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ενέκρινε αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο οκτώ ημερών εναντίον του 44χρονου για τις δύο αυτές υποθέσεις.

Προηγουμένως, στις 1 Αυγούστου, 2017, γύρω στις 6.20π.μ., σημειώθηκε έκρηξη σε υποστατικό στην Λεμεσό, διαχειριστής του οποίου είναι 55χρονος.

Διαπιστώθηκε πως η έκρηξη οφειλόταν σε πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος, σε συνδυασμό με ποσότητα εύφλεκτης ύλης.

Περαιτέρω, στις 26 Σεπτεμβρίου, 2017, σημειώθηκε γύρω στις 5.30π.μ., έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την οικία της 25χρονης ιδιοκτήτριάς του, στη Λεμεσό.

Από εξετάσεις που διενήργησαν στη σκηνή μέλη της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας, με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος.

Ο 44χρονος φέρεται να σχετίζεται και με τις δύο αυτές υποθέσεις, η διερεύνηση των οποίων συνεχίζεται από το ΤΑΕ Λεμεσού.

Στις 4 Οκτωβρίου, 2017, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη βάσει Δικαστικών ενταλμάτων, άλλων δύο προσώπων ηλικίας 30 και 35 ετών, αφού εναντίον τους εξασφαλίστηκε μαρτυρία, σχετικά με βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Λεμεσό.

Την ίδια μέρα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης εναντίον του 30χρονου και του 35χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των πιο πάνω υποθέσεων, προέκυψε μαρτυρία ότι ο πιο πάνω αναφερόμενος 44χρονος τελών υπό κράτηση, σχετίζεται επίσης με παλαιότερες παρόμοιας φύσης υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος φέρεται να σχετίζεται με την έκρηξη που σημειώθηκε στις 7 Ιουνίου, 2015, γύρω στις 4.15π.μ., στην Λεμεσό, σε σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 45χρονου. Η έκρηξη οφειλόταν σε πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας, εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος.

Ο 44χρονος φέρεται να σχετίζεται επίσης με έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στην Λεμεσό στις 30 Ιουνίου, 2014, 20 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, σε σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 42χρονου. Η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού υψηλής ισχύος και προκάλεσε ζημιές και σε δεύτερο σταθμευμένο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 41χρονου.

Με την τελευταία αυτή υπόθεση, την έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο στις 30 Ιουνίου, 2014, στην Λεμεσό, φέρεται να σχετίζεται ο πιο πάνω 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση. Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα