«Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των επιβατών»

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ
Για τις οδηγίες που έχουν οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί σε επείγουσα ανάγκη όπως μια αεροπειρατεία μίλησε στη «Σ» ο Αντρέας Καλογήρου, πιλότος της Aegean Airlines. Ο κ. Καλογήρου ανέφερε ότι το προσωπικό των αεροπλάνων σε περίπτωση αεροπειρατείας είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει τις οδηγίες του αεροπειρατή, ώστε να μην υπάρξουν θύματα ή τραυματισμοί. Όμως, όπως είπε ο έμπειρος

πιλότος, «μέσα στα πιλοτήρια των αεροπλάνων, δίπλα από τη θέση των καπετάνιων, υπάρχει ένα κουτί και πριν από κάθε πτήση ο πύργος ελέγχου δίνει στους πιλότους τον κωδικό της πτήσης. Σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης ή αν οι πιλότοι υποψιαστούν ότι κάτι παράξενο συμβαίνει, μπορούν, χωρίς να μιλήσουν με τον πύργο ελέγχου μέσω του ασύρματου, να στείλουν έναν κωδικό δείχνοντας ότι υπάρχει αεροπειρατεία στο αεροπλάνο».

Ο κ. Καλογήρου εξήγησε ότι αυτό γίνεται για να μην καταλάβουν οι αεροπειρατές ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του προσωπικού και του κέντρου ελέγχου και για να μη δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση μέσα στο αεροπλάνο και να κινδυνέψουν ζωές. Αναφερόμενος στη χθεσινή αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ο κ. Καλογήρου δήλωσε ότι ήταν λογικό που οι πιλότοι έστειλαν μήνυμα μέσω του κουτιού ότι υπήρχε αεροπειρατεία, για τον λόγο ότι άλλαξαν πορεία προς την Κύπρο και όταν χρειάστηκε να προσγειωθεί το αεροπλάνο, οι πιλότοι, μιλώντας στον πύργο, είπαν ότι είχαν ξεμείνει από πετρέλαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα