Χατζησάββας: Κέρδισε το βραβείο Β΄ανδρικού ρόλου

Η έβδομη τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, πραγματοποιήθηκε, για ακόμη μια χρονιά, το βράδυ της Δευτέρας 28 Μαρτίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η η Λένα Παπαληγούρα και ο Γιώργος Νανούρης. Τη σκηνοθεσία και τα κείμενα υπέγραψε ο Νίκος Σούλης με τη δημιουργική ομάδα του.

Τέσσερις μήνες μετά το θάνατό του Μηνά Χατζησάββα και ο μεγάλος ηθοποιός τιμήθηκε στην 7η Απονομή Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ο σύντροφος του Κώστας Φαλελάκης με ιδιαίτερη

τιμή και συγκίνηση παραβρέθηκε και παρέλαβε το αγαλματίδιο από τα χέρια του Ορέστη Ανδρεαδάκη, ενώ μίλησε για την απώλεια του Μηνά Χατζησάββα: «Ο Μηνάς ήθελε πολύ να είναι εδώ, αλλά δεν μπορούσε, είχε ραντεβού με τον Μπέργκμαν να παίξουν μια παρτίδα σκάκι», ανέφερε ενώ ευχαρίστησε τους Χριστόφορο Παπακαλιάτη και Κώστα Σούσουλα.

Για το Σύμφωνο Συμβίωσης, υπέρ των ομοφύλων ζήτησε από την Πολιτεία ν’ αποκαταστήσει τις αδικίες που έχουν γίνει στο παρελθόν με την καθυστέρηση του σύμφωνου: «Για να αποκτήσει ένα κοινωνικό μήνυμα η παρουσία μου εδώ, ο Μηνάς μου είπε να πω στην πολιτεία να αποκαταστήσει μια αδικία. Την καθυστέρηση του συμφώνου συμβίωσης σε όσους δεν το πρόλαβαν και το δικαιούνται… Ανάμεσα σε αυτούς είμαστε και μεις… Ας νομιμοποιήσει λοιπόν η πολιτεία την 25ετή σχέση μας, χαρίζοντάς μας την ισχύ του συμφώνου συμβίωσης».

Δείτε αναλυτικά όλους τους νικητές της τελετής εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα