Οβίδες στα σύνορα της Συρίας ρίχνει τo τουρκικό πυροβολικό

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν και σήμερα από τις 10 το πρωί τις περιοχές που έχουν καταλάβει οι Κούρδοι της Συρίας γύρω από το Χαλέπι.

Το τουρκικό πυροβολολικό ρίχνει οβίδες από την περιοχή Κιλίς στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας προς το χωριό Μανάρας όπου βρίσκεται το στρατηγικής σημασίας στρατιωτικό αεροδρόμιο Μινίγνκ που ελέγχουν οι Κούρδοι της Συρίας.

Χθες ο τουρκικός στρατός χτύπησε περίπου 50 στόχους στη βόρεια Συρία ρίχνοντας

πάνω από 100 βολές. Εκτός από το Κιλίς, από όπου χτυπάει τους Κούρδους της Συρίας, η Τουρκία επιτίθεται και από την Αντιόχεια εναντίον των δυνάμεων του Άσσαντ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν βομβαρδισμοί σε τέσσερα διαφορετικά σημεία και έγιναν στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής καθώς είχαν πέσει όλμοι στο τουρκικό έδαφος από τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας αλλά και από τις δυνάμεις του Άσσαντ. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, υπάρχουν πληροφορίες ότι το PYD ετοιμάζεται να χτυπήσει το Αζάζ ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χτυπά την αεροπορική βάση Μινίγκ μέχρι να φύγουν από εκεί οι κουρδικές δυνάμεις. Η τουρκική πλευρά δεν έχει καταγράψει απώλειες.

Οι ΗΠΑ απηύθυναν έκκληση προς την Τουρκία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς εναντίον του ΡΥD αλλά και προς τους Κούρδους της Συρίας να σταματήσουν να καταλαμβάνουν περιοχές στο βόρειο τμήμα της Συρίας, αλλά καμία πλευρά δεν φαίνεται να υποχωρεί. Είναι γνωστό ότι η Τουρκία δεν θέλει τη δημιουργία κουρδικού διαδρόμου στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα