Η Μαίρη κι ένα Λευκό Μπιζέλι-Βιβλίο για τον παιδικό καρκίνο

Ένα ταξίδι αναζήτησης της παιδικής αλήθειας και κατανόησης για τον καρκίνο και τη θεραπεία του.

Η Μαίρη κι ένα Λευκό Μπιζέλι. Η μικρή ηρωίδα αναρωτιέται διαρκώς γιατί και πού και πώς και πότε βρέθηκε ένα Λευκό Μπιζέλι μες στο κεφάλι της. Σκοπός της να το βρει και να το γνωρίσει. Να το κατανοήσει. Περιπλανώμενη ανάμεσα σε κόσμους πολύχρωμους κι ονειρομαγικούς συναντά πλάσματα μοναδικά που της προσφέρουν τις γνώσεις και το φως τους, βοηθώντας την να γνωρίσει καλύτερα τον ίδιο της τον εαυτό.

Ώσπου κάποια στιγμή, ανταμώνει με το Λευκό της Μπιζέλι…

Μια ιδιαίτερη ιστορία για τη δύναμη και την αγάπη της καρδιάς, δοσμένη μ' ευαισθησία μέσα από φαντασία, θετικότητα, συμβολισμούς και χιούμορ.

Συγγραφέας: Δήμητρα Σωκράτους

Εικονογράφηση: Στέλλα Καραγιώργη

Ηλικία: 9 - 15 ετών

Μαλακό εξώφυλλο, 64 σελίδες (130 γρ.), έγχρωμο, μέγεθος 26Χ20 cm

Αυτοέκδοση: Δεκέμβριος 2015

Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου διατίθεται για την ευγενική παραχώρηση βιβλίων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στηρίζουν παιδιά κι ενήλικες με καρκινοπάθειες και συναφείς παθήσεις.

Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη Βιβλιοθήκη Δασκάλου και Μαθητή (κατάλογος 2016)

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες: 96 21 99 21

Η Δήμητρα Σωκράτους (συγγραφέας) εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε Δημοτικά Σχολεία. Εμψυχώνει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και μη τυπικής μάθησης. Αποτελεί ενεργό μέλος κι εθελόντρια σε διάφορους κοινωνικοπολιτιστικούς οργανισμούς και ομάδες νεολαίας. Γράφει ιστορίες και στίχους. Πήρε το Α’ Βραβείο στον 17ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού του Ρ.Ι.Κ. για το τραγούδι «Επλάνεψες με Μάνα μου» (στιχουργός, 2008). Το βιβλίο ‘Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι’, αποτελεί την πρώτη της εκδοτική προσπάθεια.

Η Στέλλα Καραγιώργη (εικονογράφος) είναι εικαστικός κι ερευνήτρια. Έχει κάνει σπουδές στην Τέχνη και Ιστορία της Τέχνης σε διδακτορικό επίπεδο. Το έργο της εστιάζεται στη μελέτη της προϊστορικής τέχνης της Κύπρου και την εφαρμογή των αρχαίων συμβόλων, μοτίβων και αρχετύπων στη σύγχρονη εικαστική έκφραση. Διερευνά τους παραλληλισμούς της αρχαίας τέχνης με την παιδική τέχνη και την έννοια του παιχνιδιού. Συμμετέχει σε εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό, διοργανώνει εργαστήρια και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα