Ουσιώδεις οι διαφορές Αναστασιάδη-Ακιντζί στο περιουσιακό

Υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές στο περιουσιακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, επιστρέφοντας στο Προεδρικό από τη σημερινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακινζί, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Στην επόμενη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, ανέφερε, θα συζητήσουν τα θέματα ιθαγένεια, δικαιώματα και βασικές ελευθερίες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς κατά την άφιξή του στο Προεδρικό αν συζήτησαν το περιουσιακό,

αναφέρθηκε σε ένα «από τα δυσκολότερα κεφάλαια».

«Γενικά η συνάντηση ήταν μέσα σε ένα θετικό κλίμα, δεν μπορώ να πω ότι, παρά τις διαφορές μας, υπήρξε οξύτητα. Και παρά την κάποια πρόοδο που έχει παρατηρηθεί στο περιουσιακό παραμένουν ουσιώδεις διαφορές», όπως είπε.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος, δεν πρόκειται μόνο για διαφορές φιλοσοφίας, αλλά «και ουσίας».

Σημείωσε περαιτέρω ότι έχει ήδη ξεκαθαριστεί πως τον πρώτο λόγο τον έχει ο ιδιοκτήτης.

«Εκεί που υπάρχουν τα προβλήματα είναι σε μια σειρά θεμάτων, δηλαδή, το ποιοι δικαιούνται, το ποιοι αποκλείονται, το πώς υπολογίζεται η ανάπτυξη, κατά πόσο είναι σημαντική ή όχι», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Περαιτέρω, ο Πρόεδρος δήλωσε πως περιουσιακό και εδαφικές αναπροσαρμογές «είναι αλληλένδετα». «Εάν παρατηρηθεί πρόοδος στα θέματα αρχών, σημαντικών θεμάτων στο περιουσιακό, και πάλι θα είναι συνδεδεμένα με τις εδαφικές αναπροσαρμογές», είπε και σημείωσε πως «για να ολοκληρωθεί η όλη διευθέτηση του περιουσιακού θα πρέπει να συνδεθεί και με τις εδαφικές αναπροσαρμογές».

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα