Ακυρώθηκαν οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία

Επανάληψη των προεδρικών εκλογών, αποφάνθηκε το Αυστριακό δικαστήριο, εξαιτίας παρατυπιών στην καταμέτρηση επιστολικών ψήφων.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, διαφαίνεται ότι η εν λόγω απόφαση δείχνει ότι η ακροδεξιά μπορεί να ηγηθεί την προεδρία ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για πρώτη φορά.

Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας Αυστρίας, είχε προσβάλει τη διαδικασία, υποστηρίζοντας πως έγιναν παρατυπίες σχετικά με το άνοιγμα των επιστολικών ψήφων.

Η νέα

εκλογή θα δώσει τη δυνατότητα στον υποψήφιο του Ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας Νόρμπερτ Χόφερ, να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία, στην οποία εαν κερδίσει θα γίνει ο πρώτος ακροδεξιός επικεφαλής ευρωπαϊκού κράτους μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Νόρμπερτ Χόφερ, έχασε τις εκλογές Μαίου με 31.000 ψήφους και νικήθηκε από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, ο οποίος είχε εγκριθεί από το Κόμμα των Πρασίνων.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές του Χόφερ, ελπίζουν ότι την προαναφερθείσα απόφαση του Αυστριακού Δικαστηρίου θα εκμεταλλευτεί έτσι ώστε να "κατακτήσει" την προεδρία..

Πηγή: Guardian

Keywords
Αναζητήσεις
γιατί ακυρώθηκαν οι εκλογές στην αυστρία
Τυχαία Θέματα