Αλλαγές στο νόμο ενοικιοστασίου ζητούν οι κτηματομεσίτες

Θέμα στη Βουλή θα προωθήσει ο Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (ΣΚΕΚ) για άμεση τροποποίηση του Περί Ενοικιοστασίου Νόμου του 1983.

Αυτό ανέφερε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΣΤΕΚ, ο Πρόεδρος του ΣΚΕΚ Μαρίνος Κυναιγείρου, μιλώντας σε σεμινάριο που διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο για τον περί ενοικιοστασίου νόμο του 1983.

Ο Πρόεδρος του ΣΚΕΚ είπε ότι στόχος και σκοπός του σημερινού σεμιναρίου μας είναι να γίνει ενημέρωση για

το συγκεκριμένο νόμο, να δούμε τα προβλήματα, να κατατεθούν εισηγήσεις για την επίλυση τους.

`Θα ήθελα να τονίσω, από το συγκεκριμένο βήμα, ότι με βάση και τα πορίσματα του σεμιναρίου μας ο ΣΚΕΚ θα ετοιμάσει συγκεκριμένες εισηγήσεις και θα προχωρήσει, μέσω βουλευτών, να εγγράψει το θέμα στη Βουλή, ώστε να δρομολογηθεί η τροποποίησή του.Μια τροποποίηση που για μας είναι αναγκαία, ώστε να αρθούν οι αδικίες που σημειώνονται σήμερα σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων` είπε.

Ο κ. Κυναιγείρου αναφερόμενος ειδικά στα προβλήματα που δημιουργεί ο συγκεκριμένος νόμος, έτσι όπως λειτουργεί σήμερα, είπε ότι «δεν είναι υπερβολή να τονίσω ότι, για μας τους επαγγελματίες κτηματομεσίτες, που ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή τους ενοικιαστές και τους ιδιοκτήτες, έχει εξελιχτεί σε μάστιγα το ενοικιοστάσιο`.

`Ο συγκεκριμένος νόμος είναι ξεκάθαρο ότι δεν κατοχυρώνει τον ιδιοκτήτη, ιδιαίτερα με τους προβληματικούς ενοικιαστές, των οποίων ο αριθμός λόγω και της οικονομικής κρίσης, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια` είπε.

Καταλήγοντας ο κ. Κυναιγείρου ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα και έχει γενικότερες επιπτώσεις στις επενδύσεις σε ακίνητα για σκοπούς ενοικίασης.

Πηγη΄- ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα