Όταν στους «Εργάτες» επικρατούσε ξεσηκωμός υπέρ του ιερέα

Τόσο το Sigma όσο και το Sigmalive από το 2010 αναδείκνυαν το δράμα της Έλενας Φραντζή, που έφυγε τόσο άδικα την περασμένη Παρασκευή, προκαλώντας σοκ ανά το παγκύπριο με τη γνωστοποίηση των συνθηκών υπό τις οποίες μεγάλωσε.

Η Ελίτα Μιχαηλίδου, στην εκπομπή της στο ΣΙΓΜΑ το 2011 «Με

την Ελίτα», είχε αναδείξει για πρώτη φορά την ιστορία της 29χρονης Έλενας Φραντζή και ξετύλιξε το κουβάρι της ζωής της.

Ξεσηκωμός στους Εργάτες για τον ιερέα

Ακολούθησαν αρκετά δημοσιεύματα και από άλλα τμήματα του Συγκροτήματος, όπως για παράδειγμα το δημοσίευμα του Sigmalive το 2011, στο οποίο γινόταν λόγος για «ξεσηκωμό» που επικρατούσε στους «Εργάτες», μ’ αφορμή όσα σκανδαλώδη έβλεπαν το φως της δημοσιότητας για τον ιερέα, που καταδικάστηκε αργότερα για σεξουαλική επίθεση στη θετή του κόρη.

Έτσι οδηγείται στο εδώλιο η παπαδιά για υπόθεση Έλενας

Όπως ανέφερε το τότε δημοσίευμα του Sigmalive: «Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στο χωριό Εργάτες, μετά τα πρόσφατα γεγονότα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αρχικά ήταν η απόφαση που έλαβε ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας να μεταθέσει τον τελούντα σε αργία ιερέα του χωριού, ύστερα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του στην Αστυνομία. Στην καταγγελία προέβη 20χρονη, η οποία ισχυρίζεται ότι πριν από 17 χρόνια δέχθηκε επίθεση από τον ιερέα και την πρεσβυτέρα, οι οποίοι ήταν ανάδοχοι γονείς της την περίοδο αυτή.

Ελ.Μιχαηλίδου:Η μάνα Έλενας την φυγάδευσε από οικογένεια/VID

Οι κάτοικοι του χωριού, γνωρίζοντας το ήθος και τη μακρόχρονη προσφορά του ιερέα στην περιοχή, απορρίπτουν τις κατηγορίες και τις θεωρούν ανυπόστατες και αντιφατικές. Σ' ένα άλλο περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής, το οποίο, σύμφωνα με την Αστυνομία, θεωρείται ότι έχει σχέση με όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο χωριό, έγινε ρίψη χειροβομβίδας στην αυλή του σπιτιού του πρώην εκκλησιαστικού επιτρόπου Εργατών Θεοδόση Τσαγγαρίδη.

Μητρ.Ησαΐας:Ψέμα ότι πήγε σε εκκλησία ο ιερέας-Το απαγόρευσα

Οι Αρχές συνέλαβαν ως ύποπτο για την υπόθεση της επίθεσης τον γιο του τελούντα σε αργία ιερέα. Ο φερόμενος ως ύποπτος τελεί υπό κράτηση για οκτώ ημέρες, ύστερα από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Η «Σ» επισκέφτηκε τους Εργάτες και μίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν απερίσπαστοι τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, για την αποπομπή του επί 18 ετών ιερέα του χωριού. Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού, την Κυριακή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αρνήθηκε να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσε ιερέας που στάλθηκε από τη Μητρόπολη Ταμασσού και Ορεινής».

«Η Έλενα έγραψε ιστορία»-Πώς συνδέεται με δολοφονία του '70

Να σημειωθεί ότι χθες ο ιερέας μετέβη στο ΤΑΕ Λευκωσίας και, αφού ανακρίθηκε, υπέγραψε το κατηγορητήριο για την υπόθεση, η οποία και επίσημα θα πάρει σύντομα τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο ιερέας τελεί υπό 6μηνη αργία από τα καθήκοντά του μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και αναμένεται η μετάθεσή του σε άλλη ενορία, ενδεχόμενο που απεύχονται οι κάτοικοι του χωριού. Ο ιερέας ειδοποιήθηκε, επίσης, να απομακρυνθεί από το σπίτι του, στο οποίο μεγαλώνει τα πέντε παιδιά του και άλλα δύο ως ανάδοχος πατέρας, γεγονός που εξόργισε ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα