Έτσι οδηγείται στο εδώλιο η παπαδιά για υπόθεση Έλενας

Απάντηση στα ερωτήματα που εγέρθηκαν τα τελευταία 24ωρα αναφορικά με την υπόθεση της Έλενας Φραντζή και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβίωνε στο σπίτι του ιερέα – αναδόχου της, δίδουν στο SigmaLive έγκριτοι νομικοί κύκλοι.

Κύριο ερώτημα είναι αν υπάρχει δυνατότητα δίωξης της συζύγου του ιερέα ο οποίος καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας. Η πιθανότητα δίωξης της συζύγου έγκειται στο γεγονός ότι πρωτοδίκως υπήρξαν αναφορές για κακοποίηση της Έλενας από

τη σύζυγο του ιερέα.

Όταν στους «Εργάτες» επικρατούσε ξεσηκωμός υπέρ του ιερέα

Οργανώνεται η «μεγαλύτερη πορεία» εις μνήμη της Έλενας (VID)

Έγκριτοι νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει και μάλιστα πρόκειται για «πολύ απλή διαδικασία», όπως τη χαρακτηρίζουν. Ξεκαθαρίζουν, ωστόσο, ότι δεν τίθεται θέμα να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση, αφού η σύζυγος δεν υπήρξε ποτέ κατηγορούμενη.

Θετή κόρη ιερέα: «Βρίζουν τον παπά μου-Θα κινηθούμε νομικά»

Αυτός που μπορεί να ανοίξει παράθυρο σε καταχώρηση νέας υπόθεσης, είναι ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος, βάσει ευρημάτων και μαρτυριών που προέκυψαν στο Δικαστήριο, δύναται να δώσει οδηγίες για καταχώρηση ξεχωριστής υπόθεσης.

Ελ.Μιχαηλίδου:Η μάνα Έλενας την φυγάδευσε από οικογένεια/VID

Σημειώνεται ότι πάντα συντρέχει το τεκμήριο της αθωότητας, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους. «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο απυρόβλητο, ενώ υπάρχουν στοιχεία», τονίζουν ίδιοι νομικοί κύκλοι στο SigmaLive.

Εξηγείται ότι τα Δικαστήρια διαπιστώνουν. Αυτός που κρίνει ότι υπάρχουν στοιχεία για να αρχίσει μια νέα διαδικασία, είναι ο Γενικός Εισαγγελέας.

Μητρ.Ησαΐας:Ψέμα ότι πήγε σε εκκλησία ο ιερέας-Το απαγόρευσα

Πιο κάτω αυτούσιο απόσπασμα από την απόφαση του Ανωτάτου

Ανώτατο Δικαστήριο, Ποινική Έφεση Αρ.207/2013, 25 Ιουνίου 2014

"Έλενα συγνώμη..σε σκότωσαν όταν ήσουν 4..συγνώμη"

«[... ] Ήταν διαπίστωση του Δικαστηρίου ότι η μαρτυρία της παραπονούμενης εναντίον του εφεσείοντος δεν διακατεχόταν από εμπάθεια, ούτε και η καταγγελία ήταν αποτέλεσμα της βάναυσης και συστηματικής σωματικής κακοποίησης που δεχόταν από τη σύζυγο του εφεσείοντος σε μια προσπάθεια να εκδικηθεί στην ουσία εκείνη, όπως πρωτοδίκως οι υποβολές του τότε συνηγόρου του εφεσείοντος κατά την αντεξέταση».

«Η Έλενα έγραψε ιστορία»-Πώς συνδέεται με δολοφονία του '70

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προ μηνών, παρόμοια υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση παιδιού στη Λάρνακα. Σε απόφασή του, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας φωτογράφιζε γυναίκα, υπάλληλο σχολικής εφορείας, κατηγορούμενης ως ένοχη. Η μαρτυρία αφορούσε εμπλοκή, συνέργεια και συμμετοχή στη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης.

«Αντί να προσέχει 4χρονη..προέβαινε σε σιχαμερές πράξεις»

Τότε, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ασφαλείς πληροφορίες από υπηρεσίες του κράτους, επισήμαναν ότι στη χώρα μας, και σε όλες σχεδόν τις χώρες της Δύσης, το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την εκδίωξη ατόμου το οποίο δεν έχει ποτέ κατηγορηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα