Τουρκ. αντιπολιτευτικός Τύπος: Κανένα αποτέλεσμα στη Βάρνα

Δεν υπήρξε αποτέλεσμα στη Σύνοδο της Βάρνας, σχολιάζει ο αντιπολιτευτικός Τύπος στην Τουρκία, αναφέροντας ωστόσο πως αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο διάλογος. Ο Τύπος της αντιπολίτευσης επισημαίνει, ακόμη, ότι η ΕΕ στήριξε τη θέση της ε/κ πλευράς όσον αφορά το θέμα του φυσικού αερίου στη Μεσόγειο. Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, από την άλλη, περιορίζεται στην προβολή των δηλώσεων κυρίως του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και την έκκλησή του στους Ευρωπαίους ηγέτες να συνεργαστούν για την οικοδόμηση μιας ισχυρής Ευρώπης.

Η αντιπολιτευτική Τζουμχουριέτ,

με τίτλο “Σύνοδος χωρίς λύση με την Ευρώπη: Δεν βγήκε το μήνυμα 'Συμφωνήσαμε'”, γράφει πως ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είπε πως στη συνάντηση δεν προέκυψε καμιά λύση ή συμβιβασμός, αλλά ο διάλογος θα συνεχιστεί. Στο πρόβλημα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, στην ένταση με Ελλάδα και "Ελληνοκυπριακό τομέα" και στο Συριακό δεν υπήρξε συμφωνία, αναφέρει.

Η αντιπολιτευτική Σοζτζού, με τίτλο “Κάθισαν και συζήτησαν…Καμιά συγκεκριμένη εξέλιξη σε κανένα θέμα”, γράφει ότι στη σύνοδο ούτε η τουρκική πλευρά ούτε και η ΕΕ δεν είχαν την παραμικρή αλλαγή στη στάση τους όσον αφορά τα θέματα διαφωνίας τους.

Προκάλεσε ενδιαφέρον το ότι οι ηγέτες, ενώ τόνισαν το δικαίωμα των Ε/κ για αναζήτηση φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, δεν αναφέρθηκαν καν στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία προσθέτει πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο θέμα του φυσικού αερίου συνέχισαν να στηρίζουν τη θέση των Ε/κ.

Η φιλοκυβερνητική Σαμπάχ, με τίτλο “Ελάτε να εργαστούμε μαζί”, γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν απηύθυνε έκκληση στους ηγέτες της ΕΕ: “Ελάτε να οικοδομήσουμε μαζί μια ισχυρή Ευρώπη”.

Η φιλοκυβερνητική Μιλλιέτ, με τίτλο “Ας οικοδομήσουμε μαζί μια ισχυρή Ευρώπη”, γράφει ότι ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία έχει κάνει περισσότερα από όσα της αναλογούν.

Η Χουριέτ έχει τίτλο “Ερντογάν: Ελπίζουμε να αφήσουμε πίσω μια δύσκολη περίοδο”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα