Ωρολόγιο πρόγραμμα και διορισμούς συζητά την Πέμπτη η ΟΛΤΕΚ

Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των ωρολογίων προγραμμάτων και του νέου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα θέματα, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΤΕΚ, το οποίο συνέρχεται την προσεχή Πέμπτη 30 Απριλίου σε τακτική του συνεδρία.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Στέφανος Σάββα, προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη ενώ οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί.

Ερωτηθείς για τα ωρολόγια προγράμματα, ο κ. Σάββα

είπε ότι η ΟΛΤΕΚ εμπλέκεται σε πολύ μικρότερο βαθμό από την ΟΕΛΜΕΚ.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι στα Λύκεια διδάσκονται τρία τεχνολογικά μαθήματα και ότι στην τελευταία συνάντηση που είχαν από κοινού με την ΟΕΛΜΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, με αποκλειστικό θέμα τα ωρολόγια προγράμματα της Μέσης γενικής εκπαίδευσης, επαναβεβαιώθηκαν οι διαφορές και οι διαφωνίες τους σε μεγαλύτερο βαθμό με την ΟΕΛΜΕΚ.

Είπε, επίσης, ότι δεν έχουν καταλάβει την ακριβή στάση που θα τηρήσει το Υπουργείο επί των ζητημάτων που τους έθεσε η ΟΛΤΕΚ.

Αναφορικά με το μάθημα των Γραφικών Τεχνών στα λύκεια, ο κ. Σάββα είπε ότι με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας εξοστρακίζεται.

«Ως απάντηση, μας λένε ότι δεν το αφαίρεσαν εντελώς, αλλά το ενέταξαν στο υπό εκκόλαψη Καλλιτεχνικό λύκειο το οποίο θα λειτουργεί όπως το Αθλητικό και το Μουσικό σχολείο. Δεν είναι αυτόνομο μάθημα αλλά γίνεται αναφορά ως μέρος άλλου πιο διευρυμένου μαθήματος και το τοποθετούν ως ενότητα. Οπότε ουσιαστικά εμείς λέμε είναι ως να μην υπάρχουμε. Στην τελευταία συνάντηση, στο συγκεκριμένο θέμα, η ΟΕΛΜΕΚ κατέθεσε μία γραπτή εισήγηση που προνοεί τη δημιουργία έβδομης κατεύθυνσης αντί έκτης που περιλαμβάνεται στην αρχική πρόταση και ουσιαστικά η έβδομη κατεύθυνση είναι κατεύθυνση εικαστικών τεχνών. Φαίνεται ότι οδεύουμε στο να αναγνωριστεί, να υιοθετηθεί η έβδομη κατεύθυνση και αν υιοθετηθεί και γίνουν οι κατευθύνσεις εφτά, το Καλλιτεχνικό λύκειο δεν θα δημιουργηθεί», πρόσθεσε.

Ο κ. Σάββα είπε ακόμα ότι το αίτημα της ΟΛΤΕΚ είναι το μάθημα Γραφικές Τέχνες να τοποθετηθεί ως υποχρεωτικό μάθημα στην έβδομη κατεύθυνση, να ενοποιηθεί το αρχιτεκτονικό σχέδιο μαζί με το ελεύθερο -προοπτικό σχέδιο που επίσης υπάρχει στο λύκειο.

«Συνεχίζουν να το προτείνουν σαν δύο διαφορετικά θέματα. Όμως εμείς για διάφορους λόγους εισηγηθήκαμε να τα ενοποιήσουμε. Η διαφορά μας έγκειται στο από ποιους πρέπει να διδάσκεται. Μέχρι την Πέμπτη θέλουμε τη θέση του Υπουργείου κατά πόσο υιοθετείται η πρόταση της ΟΕΛΜΕΚ. Είμαστε σε μία κατάσταση διαβουλεύσεων με τους καθηγητές των γραφικών τεχνών για να επεξεργαστούμε την πρόταση της ΟΕΛΜΕΚ και να δούμε αν υπάρχει οποιονδήποτε περιθώριο ή να κάνουμε εμείς άλλη εισήγηση ή αν θα επιμένουμε στο αρχικό μας αίτημα για να μπει το μάθημα των γραφικών τεχνών ως υποχρεωτικό στην έκτη, έβδομη κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν η οργάνωση συμφωνεί με την πρόταση για το νέο σύστημα διορισμών, ο κ. Σάββα είπε ότι η ΟΛΤΕΚ δεν συμφωνεί με την πρόταση ως έχει.

«Και οι τρεις οργανώσεις επικεντρωθήκαμε στον τομέα που λέγεται διασφάλιση των υπηρετούντων συναδέλφων μας. Είπαμε ναι στην αλλαγή του συστήματος, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην θυματοποιηθούν τα μέλη μας που είτε υπηρετούν είτε υπηρέτησαν επί αριθμών ετών. Το Υπουργείο υπέβαλε πρόταση στην ΟΛΤΕΚ να μονιμοποιήσει περίπου στο βάθος της τριετίας, περίπου 100 άτομα», κατέληξε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα