ΡΙΚ: Μείωση 45% στον προϋπολογισμό σε 5 χρόνια

Το συνολικό ποσό μείωσης του προϋπολογισμού του ΡΙΚ τα τελευταία πέντε χρόνια έφθασε το 45%, αναφέρει το ΡΙΚ σε ανακοίνωσή του με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες στο διαδίκτυο που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για τις δαπάνες στις παραγωγές του.

Το ΡΙΚ αναφέρει

ότι "επισύναψε, ως όφειλε, στοιχεία που είχαν ζητηθεί από την Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής, στη συνεδρία της στις 31 Μαρτίου 2015, τα οποία και αφορούσαν συμπαραγωγές, εσωτερικές παραγωγές, αθλητικά προγράμματα και ξένο πρόγραμμα".

Προσθέτει ότι προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να ενημερωθούν οι πολίτες αντικειμενικά για την οικονομική διαχείριση της τελευταίας πενταετίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, η οποία ελέγχεται και λογοδοτεί και για την παραμικρή δαπάνη στην οποία προβαίνει, υπήρξε σοβαρή μείωση στον προϋπολογισμό του ΡΙΚ τα τελευταία πέντε χρόνια (μειώθηκε κατά το ήμισυ περίπου), ενώ το Ίδρυμα κατάφερε να μειώσει το προσωπικό του τα τελευταία τρία χρόνια κατά 26%.

Παράλληλα το ΡΙΚ αύξησε σε όλα τα επίπεδα την παραγωγικότητα του και ιδιαίτερα όσον αφορά την παραγωγή δικών του προγραμμάτων, τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση δίνοντας καθημερινά τη μάχη για την αρτιότερη κάλυψη στους τομείς της ενημέρωσης, του πολιτισμού και της ποιοτικής ψυχαγωγίας.

Ο προϋπολογισμός του οργανισμού την τελευταία πενταετία υπέστη μείωση που αγγίζει σχεδόν το 50%. Συγκεκριμένα ενώ ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ ανήλθε το 2010 στα €52.243.338 (σύνολο δαπανών) το 2015 ο προϋπολογισμός ανήλθε στα €28.835.000 (σύνολο δαπανών).

Ο τελικός Προϋπολογισμός του 2015 (€28.835.000) παρουσιάζει συνολική μείωση δαπανών ύψους €2.174.715 σε σχέση με εκείνον του 2014 (€31.009.715). Παρουσιάζεται μείωση ύψους €1.600.000 στα έσοδα από άλλες δραστηριότητες και μείωση ύψους €15.000 στα έσοδα από αποκοπή 1,5% επί του μισθολογίου των μονίμων υπαλλήλων και συνταξιούχων για κάλυψη μέρους της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το συνολικό ποσοστό μείωσης του προϋπολογισμού του ΡΙΚ τα τελευταία 5 χρόνια είναι 45%.

Αναφέρεται επίσης ότι μειωμένος κατά 7% θα είναι ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ το 2015. Οι εξοικονομήσεις εστιάζονται κυρίως στα προγράμματα, δηλαδή στην αγορά ταινιών, στα δικαιώματα για αθλητικές εκπομπές και στις συμπαραγωγές.

Τέλος, το ΡΙΚ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει την αποστολή του και θα προσφέρει ποιοτικό και αξιόλογο πρόγραμμα στους πολίτες, στους οποίους το ΡΙΚ ανήκει, μέσα από μια συνεχή προσπάθεια εξοικονόμησης.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα