Α. Αγγελίδης: Πλήρης διερεύνηση καταγγελίας για ΣΠΕ

Η Αστυνομία θα προχωρήσει σε πλήρη διερεύνηση καταγγελίας που έγινε σε αυτήν σήμερα, σύμφωνα με την οποία στα πλαίσια εσωτερικού ελέγχου σε συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα διαπιστώθηκαν ατασθαλίες σχετικά με την παραχώρηση δανείων, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης Ανδρέας Αγγελίδης, ερωτηθείς σε σχέση με καταγγελία από το Συνεργατισμό για ύποπτα δάνεια.

Θα προχωρήσουμε σε πλήρη διερεύνηση για να διαπιστώσουμε κατά πόσον έχουν διαπραχθεί τα οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα, ανέφερε

ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας πως η σημερινή καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία θα εξεταστεί σε συνδυασμό με προηγούμενη καταγγελία που διερευνά η Αστυνομία, και συγκεκριμένα η ομάδα που διερευνά τις υποθέσεις που σχετίζονται με την οικονομία.

“Έχει γίνει σήμερα καταγγελία στην οποία αναφέρεται ότι στα πλαίσια εσωτερικού ελέγχου σε συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα διαπιστώθηκαν ατασθαλίες σχετικά με την παραχώρηση δανείων”, είπε ο κ. Αγγελίδης, σημειώνοντας πως η καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία θα διερευνηθεί και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αφού αξιολογηθεί το όλο θέμα, “θα προχωρήσουμε στην πλήρη διερεύνηση για να διαπιστώσουμε κατά πόσον έχουν διαπραχθεί τα οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα”.

Ερωτηθείς αν έχουν ληφθεί καταθέσεις, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως σε αυτό το στάδιο δεν θα αποκαλύψει οποιαδήποτε άλλα στοιχεία. “Εξάλλου είμαστε στην αρχή της διερεύνησης αφού σήμερα έχει γίνει η καταγγελία, αλλά ότι προκύπτει θα εξεταστεί έτσι ώστε να διαπιστώσουμε κατά πόσον έχουν διαπραχθεί τα οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα”, σημείωσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Αγγελίδης είπε πως “τα οποιαδήποτε στοιχεία δοθούν σε εμάς, και θα πρέπει να δοθούν, είτε έγγραφα, είτε αποτελέσματα του εσωτερικού ελέγχου που θα πρέπει να δοθούν σε εμάς για να αξιολογηθούν μέσα σε αυτό το πλαίσιο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στη λήψη καταθέσεων για να εξακριβώσουμε ακριβώς το τί έχει γίνει”.

Υπόθεση Βγενόπουλου
Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποια εξέλιξη αναφορικά με το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ελληνικές Αρχές για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε απάντηση από τις ελληνικές Αρχές.

“Από πλευράς δικής μας θα αναμένεται η απάντηση των ελληνικών Αρχών ή κατά πόσον θα επικοινωνήσουν μαζί μας για να ζητήσουν τις οποιεσδήποτε πληροφορίες”, σημείωσε.

Πρόσθεσε πως υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις ελληνικές Αρχές και συνεργασία “και αναλόγως αν δεν επικοινωνήσουν οι ίδιοι, θα επικοινωνήσουμε και εμείς να δούμε πού βρίσκεται το συγκεκριμένο θέμα”.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να υπάρξει απάντηση, ο κ. Αγγελίδης είπε πως “εμείς ευελπιστούμε το συντομότερο δυνατόν. Υπάρχει μια διαδικασία. Με την παραλαβή του αιτήματος οι ελληνικές Αρχές θα το μελετήσουν και θα υπάρξει σίγουρα επικοινωνία ή και ενημέρωση”.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα