Ομόσπονδες «καθολικές» ευχές

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΙΗΣΕ Ο ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΣΑΝΤΡΙ
Τις ευχές του για δημιουργία ενός ομόσπονδου κράτους στην Κύπρο εξέφρασε χθες ο Καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Αγίας Έδρας για τις Ανατολικές Εκκλησίες. Σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του για το Βατικανό από τον Διεθνή Αερολιμένα Πάφου, ο Καρδινάλιος σημείωσε χαρακτηριστικά πως ευχή του είναι να επικρατήσει η αγάπη, η ειρήνη και η δικαιοσύνη σ’ αυτόν τον τόπο σε ένα ομοσπονδιακό κράτος, ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι

και ευτυχισμένοι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως είναι η πέμπτη φορά που επισκέπτεται την Κύπρο, όπου παρέστη σε διάφορες συνεδριάσεις που έγιναν για την ένωση των Καθολικών και των Ορθοδόξων, και είχε καλές επαφές με όλους, ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί εκ νέου στο μέλλον το νησί μας. Κληθείς να σχολιάσει ποια από τις επισκέψεις του στην Κύπρο τον συγκίνησε περισσότερο, ο Λεονάρντο Σάντρι είπε πως δεν μπορεί να εκφραστεί ιδιαιτέρως, αλλά η τελευταία του επίσκεψη, σημείωσε, «ήταν πάρα πολύ καλή». Μεταξύ άλλων ευχήθηκε ειρήνη, ευημερία για την Κύπρο με την ευλογία του Θεού.

Εορτή Αγίου Μάρωνα
Από την πλευρά του, ο Χωρεπίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωάννης Ορφανού, που συνόδευσε τον πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Αγίας Έδρας για τις Ανατολικές Εκκλησίες κατά την αναχώρησή του από την Κύπρο, εξέφρασε τη χαρά του «για την επίσκεψη τού εκ λαμπρότατου Λεονάρντο Σάντρι». O Χωρεπίσκοπος των Μαρωνιτών αναφέρθηκε ακολούθως στις επαφές που είχε ο Καρδινάλιος κατά την επίσκεψή του στο νησί με τις θρησκευτικές και πολιτικές Αρχές, προσθέτοντας επίσης πως έγινε δεκτός από τον ΠτΔ και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β'.

Η συνάντηση του Καρδιναλίου, επεσήμανε ο Χωρεπίσκοπος, συμπίπτει με την ευκαιρία της εορτής του ιδρυτή της Εκκλησίας των Μαρωνιτών Αγίου Μάρωνα. Ο ίδιος, μάλιστα, που πραγματοποίησε επίσκεψη στα κατεχόμενα χωρία Αγία Μαρίνα, Ασώματο, Καρπάσια και Κορμακίτη ευχήθηκε στους κατοίκους όλου του νησιού, Ελληνοκυπρίους, Μαρωνίτες, Λατίνους, Αρμενίους αλλά και Τουρκοκυπρίους να ζήσουν ευτυχισμένοι μέσα στην ενότητα, την αγάπη και τη δικαιοσύνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι, εκτός από τις συναντήσεις του με τις θρησκευτικές και πολιτικές Αρχές, παρέστη την Κυριακή και στην εορτή του ιδρυτή της Μαρωνιτικής Εκκλησίας Αγίου Μάρωνα, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα