Ομόνοια: Παίκτης… πολυτέλεια για τη μεσαία γραμμή

Στη φυσική του θέση αναμένεται να παίξει ο Γκουλόν. Περισσότερες επιλογές, μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για Καϊάφα.

Αν υπάρχει ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, από τα 21 που έδωσε μέχρι σήμερα η Ομόνοια, για το οποίο μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο Κώστας Καϊάφας είχε το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας, αυτό ήταν το πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΛ.

Και σε άλλα παιχνίδια είχαν μαζευτεί προβλήματα τραυματισμού, όπως για παράδειγμα στην εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ

(3-1). Για πρώτη φορά, όμως, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είχε να διαχειριστεί μια τόσο ιδιαίτερη κατάσταση με πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών και μαζεμένες, κυρίως στην άμυνα. Ο Καϊάφας ανακάτεψε την τράπουλά του, εξέπληξε και ως ένα βαθμό ρίσκαρε με κάποιες επιλογές του, στο τέλος όμως δικαιώθηκε πανηγυρικά γι' αυτές και δικαίως πήρε τα εύσημα.

Αυτήν την εβδομάδα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και οι επιλογές του Κύπριου τεχνικού αυξημένες, ποσοτικά και ποιοτικά. Επιστρέφουν από τιμωρία οι Ασίς - Λομπιανίτζε και θα είναι στο βασικό σχήμα, ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού ο Ρόντρι και είναι διαθέσιμος, ενώ καλές πιθανότητες να συμβεί το ίδιο έχουν Ρούνιε και Φυλακτού (χθες ακολούθησαν το κανονικό πρόγραμμα). Αυτό δεν σημαίνει ότι το έργο του Κώστα Καϊάφα θα είναι ευκολότερο. Κάθε άλλο. Οι περισσότερες επιλογές δημιουργούν και μεγαλύτερο πονοκέφαλο για το ποιοι θα ξεκινήσουν και ποιοι όχι στο αρχικό σχήμα, αλλά και για τις θέσεις που θα πάρουν στο γήπεδο.Ιδανική τριπλέτα στα χαφ;Η επιστροφή του Λομπιανίτζε (και πιθανόν του Ρουνιέ) «ελευθερώνει» τον θηριώδη Ερόλντ Γκουλόν από το κέντρο της άμυνας και δίνει την επιλογή στον Καϊάφα να τον χρησιμοποιήσει στη φυσική του θέση. Έχοντας δυο σερί 90λεπτα στα πόδια του, ο Γάλλος μέσος είναι πλέον σε πολύ πιο υψηλά επίπεδα ετοιμότητας και το πιθανότερο είναι να τον δούμε να παίρνει θέση στα χαφ. Αν είναι σε θέση να ανταποκριθεί και σε ρόλο μέσου σε ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι, θα είναι η ιδανική λύση για το Κώστα Καϊάφα. Δεν βρίσκεις συχνά μέσους να συνδυάζουν τα φυσικά-σωματικά χαρίσματα και την τεχνική του Γκουλόν. Σπάνια βρίσκεις ποδοσφαιριστή με το ύψος (1.95) και τη δύναμη του Γάλλου, που να διαθέτει ταυτόχρονα τόσο υψηλή τεχνική, τρεξίματα και διορατικότητα στο παιχνίδι του. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της καριέρας του τον «βάφτισαν» νέο Βιεϊρά. Πατρίκ Βιεϊρά μπορεί να μην έγινε (και ούτε θα γίνει), δεν παύει όμως να είναι ένας παίκτης-πολυτέλεια για τη μεσαία γραμμή, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι μπορεί να προσφέρει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του, που είναι πολλές.

Ο Γκουλόν μπορεί να αποτελέσει και την ιδανική τριπλέτα στη μεσαία γραμμή, μαζί με τους Οικονομίδη και Ασίς. Τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, αφού ακόμα δεν τους έχουμε δει να αγωνίζονται μαζί. Ο Γάλλος «γίγαντας» διαθέτει στοιχεία που δεν έχει ούτε ο Οικονομίδης ούτε ο Ασίς, ενώ με το στυλ παιχνιδιού του μπορεί να τους βοηθήσει να αναδείξουν σε μεγαλύτερο βαθμό τα ατομικά τους χαρίσματα.Ο τελευταίος λόγος για τον ρόλο που θα έχει ο Γκουλόν στο ντέρμπι ανήκει φυσικά στον Κώστα Καϊάφα. Εάν πάντως είναι σε θέση να πάρει φανέλα βασικού ο Ρουνιέ και να παίξει δίπλα στο Λεάντρο, τότε αυξάνονται κατακόρυφα και οι πιθανότητες να παίξει ο Γάλλος μέσος στη φυσική του θέση. Ο τεχνικός της Ομόνοιας έχει ακόμα δύο προπονήσεις στη διάθεσή του για καταλήξει στο τελικό του πλάνο και η αλήθεια είναι πως παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για να δούμε ποιες θα είναι οι τελικές του επιλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα