Ολοζώντανος για τίτλο με Παπουλή

Με γκολ του Ελλαδίτη, η ομάδα της Λεμεσού πήρε το ντέρμπι και μείωσε στους τέσσερεις βαθμούς από την κορυφή

ΑΠΟΛΛΩΝ 1
(41΄ Παπουλής)
ΑΠΟΕΛ 0

Για τον Απόλλωνα δεν ήταν ένα απλό ντέρμπι το χθεσινό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Ήταν ένας τελικός δίχως αύριο για τη μάχη του τίτλου τον οποίο κατάφερε να κερδίσει. Η ομάδα της Λεμεσού, με γκολ του Παπουλή στο 41ο λεπτό, πήρε το τρίποντο,

μείωσε στους τέσσερεις βαθμούς από την κορυφή και παραμένει ζωντανή ενόψει των τελευταίων πέντε αγώνων.

Υστέρησε σε μεγάλο βαθμό ο ΑΠΟΕΛ, που μπλοκαρίστηκε από την τακτική του αντιπάλου και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη. Το σκορ κρίνεται δίκαιο, με τον Απόλλωνα να χάνει κραυγαλέες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Πλέον, ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος. Με την επανέναρξη, ο Απόλλωνας θα αναμετρηθεί με την ΑΕΛ και ο ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενήσει την Ανόρθωση.

Οι επιλογές των προπονητών
Με την ίδια ακριβώς τακτική προσέγγιση παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Τόσο ο Αυγουστή όσο και ο Κρίστιανσεν επέλεξαν σχηματισμό 4-2-3-1.

Στην ενδεκάδα του Απόλλωνα προέκυψαν τρεις αλλαγές, συγκριτικά με το παιγνίδι που έφερε την ήττα από την Ανόρθωση. Νέα πρόσωπα οι Γκόμεζ, Σακέτι και Σαρδινέρο, οι οποίοι πήραν τις θέσεις των Πελαγία, Βασιλείου και Ρέινολντς.

Από την άλλη, στο αρχικό σχήμα των «γαλαζοκιτρίνων» σε σχέση με το αιώνιο ντέρμπι επανήλθαν οι Γιαννιώτας και Αστίθ, αντί των Εμπεσίλιο και Μερκή που έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμών.

Ο Παπουλής άλλαξε τις ισορροπίες
Παιγνίδι κέντρου, χωρίς πολλές φάσεις για γκολ, πραγματοποιήθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Το πάθος και οι δυνατές μονομαχίες κυριάρχησαν, με την κατοχή της μπάλας να εναλλάσσεται συνεχώς. Ως εκ τούτου, καμία ομάδα δεν μπόρεσε να επιβληθεί και να κάνει το παιγνίδι της, πόσω μάλλον να δημιουργήσει την ξεκάθαρη ευκαιρία.

Με δυσκολία έφταναν κοντά στην αντίπαλη περιοχή οι δύο ομάδες και οι ποδοσφαιριστές δοκίμασαν, με μακρινά σουτ, να γίνουν απειλητικοί. Παρ' όλ' αυτά, ο Απόλλωνας βρήκε τον τρόπο να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του προβάδισμα, χάρις στον Φώτη Παπουλή. Ήταν μια φάση που δημιουργήθηκε στο 41ο λεπτό, όταν ο Σέρτζιο επιχείρησε σέντρα από δεξιά.

Ο Αστίθ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα από το πρώτο δοκάρι τής έδωσε πορεία προς τα πίσω και ο Παπουλής, με σουτ στην κίνηση, την έστειλε στα δίχτυα. Σημειώνεται ότι η μπάλα κτύπησε στον Μιλάνοφ, αλλάζοντας πορεία.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο ΑΠΟΕΛ είχε δύο σουτ με Βάντερ και Μπερτόλιο τα οποία δεν βρήκαν στόχο και ο Απόλλωνας ένα δυνατό σουτ του Σακέτι που έφυγε πολύ ψηλά. Ουσιαστικά ο Απόλλωνας πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα λόγω της αποτελεσματικότητας στη φάση του γκολ του Παπουλή.

Πιο επικίνδυνος ο Απόλλωνας!
Στην επανάληψη ο Απόλλωνας, έχοντας το προβάδισμα, επέλεξε να δώσει χώρο και μπάλα στον ΑΠΟΕΛ, προκειμένου να αμυνθεί και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Και το σχέδιο του Αυγουστή πέτυχε, καθώς οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν την κατοχή, αλλά αδυνατούσαν να πατήσουν περιοχή και, συνάμα, να φτιάξουν ξεκάθαρες φάσεις για γκολ. Αντίθετα, η ομάδα της Λεμεσού είχε μεγάλη ευκαιρία στο 57΄ όταν έφυγε γρήγορα μπροστά και ο Παπουλής με ωραίο σουτ ανάγκασε τον Βάτερμαν σε δύσκολη επέμβαση.

Ο Κρίστιανσεν, βλέποντας την ομάδα του να μην έχει καλή ισορροπία και να μην μπορεί να αναπτυχθεί σωστά, προχώρησε σε δύο αλλαγές στο 65ο λεπτό. Αποσύρθηκαν οι Βάντερ και Λάγο και πέρασαν στις θέσεις τους οι Μπαράλ και Ντε Καμάργκο. Ό,τι καλύτερο είχε δηλαδή στον πάγκο ο ΑΠΟΕΛ, ενώ παράλληλα το σύστημα μετατράπηκε σε 3-5-2.

Στο ίδιο λεπτό ο Απόλλωνας έχασε μοναδική ευκαιρία, με τον Μάριο Σέρτζιο να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο ΑΠΟΕΛ έχασε τη δική του ευκαιρία, με τον Μπαράλ να μην μπορεί να τελειώσει σωστά τη φάση και ενώ ήταν εκτός εστίας ο Βάλε.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα οι «γαλαζοκίτρινοι» συνέχισαν με ανορθόδοξο τρόπο την προσπάθειά τους για να ισοφαρίσουν, αλλά ελάχιστες ήταν οι ευκαιρίες που είχαν. Αντίθετα, κινδύνευσαν σοβαρά για δεύτερο γκολ, αλλά οι επιθετικοί του Απόλλωνα έχασαν κλασικές ευκαιρίες.

Το φιλμ του αγώνα
7΄ Έπειτα από κάθετη μεταβίβαση του Πιέρου, ο Βάντερ έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και μπήκε από αριστερά στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο.
25΄ Δυνατό σουτ στην κίνηση από τον Σακέτι, η μπάλα έφυγε αρκετά ψηλά.
27΄ Σουτ του Μπερτόλιο από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
41΄ Από σέντρα του Σέρτζιο απ' τα δεξιά ο Παπουλής έπιασε σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να κοντράρει αρχικά στον Μιλάνοφ και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα.
42΄ Από σέντρα του Μιλάνοφ, άστοχη κεφαλιά του Σωτηρίου.
49΄ Μακρινό σουτ του Κάνιας, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
55΄ Σέντρα του Βάντερ και κεφαλιά του Κάνιας, ο Βάλε μάζεψε σταθερά.
57΄ Σε αντεπίθεση για τον Απόλλωνα και φαλτσαριστό σουτ του Παπουλή, ο Βάτερμαν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
65΄ Απέναντι από τον Βάτερμαν ο Σέρτζιο πλάσαρε έξω.
67΄ Ο Πιέρος έφυγε μόνος αλλά ο Βάλε του έκλεισε το οπτικό πεδίο. Στη συνέχεια βρέθηκε σε θέση βολής ο Μπαράλ, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.
81΄ Από σέντρα του Μιλάνοφ και σουτ του Μπαράλ από καλή θέση, η μπάλα έφυγε έξω.
84΄ Ο Μάγκλιτσα -προ κενής εστίας- έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!
87΄Σουτ του Μπαράλ, ασταθή επέμβαση από τον Βάλε.

Ενδιαφέρουν
-Ο Φώτης Παπουλής με το γκολ που σημείωσε έφτασε στα 14 φέτος στο πρωτάθλημα και ισοφάρισε την καλύτερή του επίδοση, που ήταν το 2014-15.
-Κοντά στις πέντε χιλιάδες οι φίλοι των δύο ομάδων, που έδωσαν τη δική τους μάχη στις εξέδρες. 1300 ήταν οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ και οι υπόλοιποι του Απόλλωνα.
-Οι Νούνο Μοράις και Νικόλας Ιωάννου έφτασαν τις δύο κίτρινες κάρτες στα πλέι-οφ και θα απουσιάσουν από το επόμενο παιγνίδι πρωταθλήματος, που είναι απέναντι στην Ανόρθωση.
- Από πλευράς Απόλλωνα, συμπλήρωσε κάρτες ο Πίεχ και θα χάσει το ντέρμπι με την ΑΕΛ.
- Ο Μάριος Στυλιανού έπειτα από 52 μέρες πήρε χρόνο συμμετοχής.
- Ο Απόλλωνας είναι η μοναδική ομάδα που κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τον ΑΠΟΕΛ.

Διαιτητής: Λ. Σωτηρίου
Κίτρινες: Ζοάο Πέδρο, Σαρδινέιρο, Σακέτι, Μάγκλιτσα, Πίεχ, Σέρτζιο (2η) / Μοράις (2η), Ιωάννου (2η)

Απόλλων: Βάλε, Γκόμες, Σέρτζιο, Χάμπος, Βινίσιους, Πέδρο, Σακέτι, Ντα Σίλβα (73΄ Σεμέδο), Παπουλής (77΄ Πίεχ), Σαρδινέρο, Μάγκλιτσα (90΄ Στυλιανού).

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Ιωάννου, Λάγο (65΄ Ντε Καμάργκο), Μοράις, Κάνιας, Μπερτόλιο, Γιαννιώτας (90΄ Γιαμπερέ), Βάντερ (65΄ Μπαράλ), Σωτηρίου.

Το «τρίτο ημίχρονο» στο «Τσίρειο»
Αυτά δήλωσαν Κρίστιανσεν και Αυγουστή στη συνέντευξη Τύπου

Άξιζε καλύτερο αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Τόμας Κρίστιανσεν: «Πρέπει να συνεχίσουμε με σκληρή δουλειά. Πιστεύω ότι η ομάδα άξιζε κάτι περισσότερο από την ήττα. Ήταν περίπου μια αντανάκλαση του προηγούμενου παιχνιδιού που παίξαμε εδώ με τον Απόλλωνα, στο οποίο δεν παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος και δεν είχαμε την κατοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, είχαμε την κατοχή και φτιάξαμε ευκαιρίες, όμως ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να σκοράρουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε και να δουλέψουμε πολύ σκληρά. Δεν θα παραδοθούμε, θα παλέψουμε μέχρι τέλους και να προσπαθήσουμε με το επόμενο αποτέλεσμα να βρεθούμε πιο κοντά στον στόχο. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας που ήταν δίπλα μας».

«Στοιχείο μεγάλης ομάδας»
Εμφανώς χαρούμενος από τη νίκη, ο Σωφρόνης Αυγουστή δήλωσε πως η ομάδα του θα παλέψει και για τους δύο τίτλους που διεκδικεί: «Για μας ήταν ένα σημαντικό ματς. Ο στόχος μας όλη τη βδομάδα ήταν να επιδείξουμε γρήγορη αντίδραση, κι αυτό είναι στοιχείο μεγάλης ομάδας. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη.

Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε και τους δύο τίτλους. Ο κόσμος του Απόλλωνα φεύγει ευχαριστημένος από το γήπεδο. Ο στόχος μας είναι να απολαμβάνει ο κόσμος το ποδόσφαιρο. Την Πέμπτη θα ξέρουμε και τον αντίπαλό μας στο Κύπελλο. Θα προσπαθήσουμε και για τους δύο στόχους. Εύχομαι η καλύτερη ομάδα να πάρει τον τίτλο».

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΤΕΒΙΝΟΣ «Εξακολουθούμε να είμαστε πρώτοι»
Μετά το τέλος του αγώνα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για τη νίκη του. Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στη λεπτομέρεια. Πέτυχε πρώτος γκολ και κατάφερε να το διαχειριστεί παρά τις δικές μας προσπάθειες. Ήταν μια τεράστια ευκαιρία να την εκμεταλλευτούμε, δυστυχώς, για ακόμα μια φορά την πετάξαμε.

Όμως, ξέραμε ότι και στο ενδεχόμενο της ήττας εξακολουθούμε να είμαστε στην πρώτη θέση με μια βαθμολογική διαφορά που καλούμαστε να προστατεύσουμε. Έχουμε πέντε αγώνες, οι περισσότεροι είναι στο ΓΣΠ όπου είμαστε πιο δυνατοί. Θα πρέπει να πάρουμε τους απαιτούμενους βαθμούς, για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Περιμένουμε και τις επιστροφές κάποιων παικτών».

ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ «Δείξαμε σθένος και μέταλλο»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα Φανούριος Κωνσταντίνου, είπε: «Θέλαμε ένα αποτέλεσμα. Είμαστε στο -4 , όμως, έχει τον πρώτο λόγο ο ΑΠΟΕΛ. Κοιτάζουμε μπροστά, για να εξαντλήσουμε όλες μας τις πιθανότητες. Έδειξε σθένος και μέταλλο η ομάδα. Πήραμε τους βαθμούς και ευχόμαστε καλές γιορτές σε όλους».

Keywords
Τυχαία Θέματα