Είναι δυνατή και θα το παλέψει

ΑΕΚ
Τριήμερο ρεπό απολαμβάνουν από σήμερα οι «κιτρινοπράσινοι» κι από Δευτέρας προετοιμασία ενόψει Ομόνοιας

Τα ψυχικά αποθέματα της ΑΕΚ είναι πολλά και αυτό αποδείχθηκε στο τελευταίο ντέρμπι με την Ανόρθωση. Δεν είναι καθόλου εύκολο να αγωνίζεται μια ομάδα απέναντι σε εννέα παίκτες και σε αυτό στάθηκε και στις δηλώσεις του και ο προπονητής της ομάδας Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Ένα ημίχρονο γεμάτο άγχος και αγωνία. Ένα ημίχρονο το οποίο έβγαλε πολλά κέρδη για τους «κιτρινοπράσινους».

Υπομονή και ηρεμία και μπόλικο πάθος μέχρι το

τέλος του αγώνα. Η πίστη για τη νίκη υπήρχε και ήταν ευδιάκριτη. Δεν συναντά κανείς και συχνά τέτοιο γεγονός. Δηλαδή να παίζει μια ομάδα με εννέα παίκτες για ένα ημίχρονο απέναντι σε ένδεκα. Η διαχείριση τέτοιου γεγονότος είναι πολύ δύσκολη και χρειάζεται πολύ καλή οργάνωση και συντονισμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στον πάγκο.

Μπορεί κάποιες αλλαγές του Ιδιάκεθ σε ορισμένους να μην άρεσαν αλλά είχαν όλες τον σκοπό τους και στο τέλος ήρθε η δικαίωση. Δεν το συζητάμε φυσικά για την ομάδα που παίζει με δύο παίκτες λιγότερους για ένα ημίχρονο, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, όμως ο στόχος αυτής της ομάδας είναι ένας, να μη δεχθεί γκολ.

Το αντίθετο ήθελε η ΑΕΚ και το έψαξε με πολλή υπομονή. Μπήκαν μέσα οι Μαλόκου, Μυτίδης και Χαραλαμπίδης με τον τελευταίο να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση, για να λυτρώσει την ομάδα του. Ένα από τα πιο σημαντικά φετινά γκολ της ΑΕΚ, μιας και η νίκη αυτή κρατάει την ομάδα της Λάρνακας ακόμη ζωντανή στον στόχο της.

Επίσης, απομακρύνθηκε στους επτά βαθμούς από την τέταρτη στη βαθμολογία ΑΕΛ και στους οκτώ από την Ομόνοια που είναι στην πέμπτη θέση. Η αυτοπεποίθηση των «κιτρινοπράσινων» ανέβηκε και πάλι σε πολύ καλά επίπεδα και η ομάδα πήρε και πάλι μια δυναμική που θα τη βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια.

Ο απολογισμός σε αυτόν τον πρώτο γύρο της δεύτερης φάσης των πλέι οφ είναι επτά βαθμοί μετά από δύο νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες. Μπορούσε σίγουρα να μαζέψει πολύ περισσότερους βαθμούς αν ήταν πιο συγκεντρωμένοι οι παίκτες του Ιδιάκεθ στα ντέρμπι με Απόλλωνα και ΑΕΛ στο Τσίρειο, αλλά και στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ομόνοια, που έμεινε στην ισοπαλία και έχασε και πέναλτι με τον Τρισκόφσκι.

Πίσω δεν βλέπουν, αλλά μόνο το επόμενο παιχνίδι το οποίο είναι στο ΓΣΠ με την Ομόνοια. Είναι και αυτό πολύ σημαντικό μέχρι το επόμενο. Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι, αλλά η ΑΕΚ δεν πρέπει να έχει άλλες απώλειες, αν θέλει να παραμείνει ζωντανή μέχρι το τέλος στον στόχο της. Είναι δυνατή και θα το παλέψει, αυτό τόνισε και ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ μετά το τέλος του αγώνα με την Ανόρθωση και όλοι πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους μέχρι τέλους.

Ένας μέσα, ένας έξω
Για το εκτός έδρας ντέρμπι με την Ομόνοια ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν θα υπολογίζει στον Χέφελ που συμπλήρωσε δύο κίτρινες κάρτες, αλλά επιστρέφει από την ίδια τιμωρία ο Λαρένα. Ο Τρισκόφσκι θα είναι στο απουσιολόγιο και πάλι λόγω της τιμωρίας του, ενώ ο Λαμπάν θα κάνει αγώνα δρόμου, για να προλάβει, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα