Όλα τα σενάρια για το Πρωτάθλημα της Formula 1

Για 28η φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 o τίτλος του Πρωταθλητή θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.



Την Κυριακή (27/11, 15:00GR) στην πίστα Marina Bay του Abu Dhabi, Nico Rosberg και Lewis Hamilton θα διασταυρώσουν για τελευταία φορά φέτος

τα ξίφη τους με φόντο τον τίτλο του Πρωταθλητή.

Ο Γερμανός βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση καθώς προηγείται με 12 βαθμούς διαφορά του Βρετανού (367 - 355) και αν ανέβει στο βάθρο τότε θα κατακτήσει τον τίτλο χωρίς να τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του ομόσταβλού του.

Υπάρχουν βέβαια πολλά σενάρια για το πως ο τίτλος μπορεί να καταλήξει στα χέρια του ενός ή του άλλου, κάποια εκ των οποίων μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν εξωφρενικά, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο ο Πρωταθλητής να προκύψει από τις περισσότερες 3ες θέσεις!
Πάμε να τα δούμε αναλυτικά...

Ο Rosberg Πρωταθλητής -για πρώτη φορά στην καριέρα του- αν...

- Τερματίσει στην πρώτη τριάδα.

- Τερματίσει από την 4η μέχρι την 6η θέση και ο Hamilton δεν νικήσει.

- Τερματίσει 7ος ή 8ος και ο Hamilton μείνει εκτός των δύο πρώτων θέσεων.

- Δεν βαθμολογηθεί και ο Hamilton μείνει εκτός βάθρου.

Ο Hamilton Πρωταθλητής -για τέταρτη φορά στην καριέρα του- αν…

- Νικήσει και ο Rosberg δεν ανέβει στο βάθρο.

- Τερματίσει 2ος και ο Rosberg μείνει εκτός 6άδας.

- Τερματίσει 3ος και ο Rosberg μείνει εκτός 8άδας.

- Ανέβει σε οποιαδήποτε θέση του βάθρου και ο Rosberg δεν βαθμολογηθεί (να μείνει δλδ εκτός 10άδας ή να μην τερματίσει).

Τα δύο εξωφρενικά σενάρια

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που έρθουν έτσι τα αποτελέσματα και οι δυο πιλότοι ισοβαθμήσουν;

Υπάρχουν δύο τρελά σενάρια που μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω και να δώσουν μια άγρια ομορφιά σε αυτόν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Σε περίπτωση που ο Rosberg τερματίσει 7ος και ο Hamilton 2ος, τότε θα ισοβαθμήσουν στους 373 βαθμούς και θα χρειαστεί η συνδρομή των στατιστικών για την ανάδειξη του Πρωταθλητή. Και αυτό γιατί και οι δύο θα έχουν από 9 νίκες αλλά και από 4-2ες θέσεις!

Σε αυτήν την περίπτωση ο Πρωταθλητής θα προκύψει από τις 3ες θέσεις. Είναι ένα σενάριο που απεύχεται ο Rosberg καθώς αν τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο κερδισμένος θα είναι ο Hamilton που μετρά 4 τερματισμούς στην 3η θέση, έναντι 2 του Γερμανού.

Δεν είναι όμως το μοναδικό τρελό σενάριο. Σε περίπτωση που ο Rosberg δεν καταφέρει να βαθμολογηθεί και ο Hamilton τερματίσει στην 4η θέση τότε θα έχουμε και πάλι ισοβαθμία (από 367 βαθμούς). Με δεδομένο ότι και οι δυο έχουν από 9 νίκες, ο Πρωταθλητής θα προκύψει και πάλι από τα καλύτερα πλασαρίσματα. Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο κερδισμένος θα είναι ο Γερμανός καθώς έχει 4-2ες θέσεις έναντι 3ων του Βρετανού.

Rosberg Vs Hamilton: Τα στατιστικά τους φέτος

Νίκες

Rosberg - 9

Hamilton - 9

2ες θέσεις

Rosberg - 4

Hamilton - 3

3ες θέσεις

Rosberg - 2

Hamilton - 4

Keywords
Τυχαία Θέματα