Χριστοδουλίδης: Δεν αποχωρούν στρατεύματα από την πρώτη μέρα

Η αποχώρηση των σαράντα χιλιάδων τουρκικών στρατευμάτων δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθεί μέσα σε μια μέρα, τόνισε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Σημερινή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Εξήγησε μάλιστα πως για το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο αποχώρησης μιας τέτοιας αριθμητικής δύναμης υπάρχει και σχετική μελέτη/εκτίμηση από αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.

Δείτε ακόμη: Σήμερα στο πακέτο της Κυριακάτικης Σημερινής, το περιοδικό Capital Today

Ερωτηθείς εξάλλου εάν υπάρχει θετική αλλαγή στην τουρκική στάση εδώ και ενάμιση χρόνο, ανέφερε ότι «είναι γεγονός πως πέρα από τη δημόσια ρητορική περί επιθυμίας επίλυσης του Κυπριακού, δεν είδαμε ακόμη από πλευράς Τουρκίας εκείνες τις συγκεκριμένες ενέργειες που θα είναι καθοριστικές για την επίλυση του Κυπριακού».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τόνισε ότι η αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθεί απο την πρώτη μέρα λύσης.

«Το ότι η παρούσα απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να είναι η λύση του Κυπριακού, θεωρώ ότι κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει», ανέφερε επίσης στην εφ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Διαβάστε περισσότερα στην κυριακάτικη Σημερινή, που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή 27 Νοεμβρίου στα περίπτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα