Οι προεκτάσεις της τουρκικής εισβολής στο Ιντλίμπ

«Πριν την εισβολή του Τουρκικού τακτικού στρατού στο Ιντλίμπ είχαν σταλεί 2000 τμήματα της διοίκησης ανορθόδοξου πολέμου όπως και τμήματα της Υπηρεσίας Πληροφοριών με σκοπό να πείσουν τμήματα την Αλ Κάιντα της περιοχής να αποχωρήσουν από αυτές τις περιοχές, χωρίς συνέπειες, και να παραδώσουν την περιοχή στο τμήμα εκείνου του συριακού στρατού που ελέγχεται πλήρως από την Τουρκία», δήλωσε την Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο Σάββας Καλεντερίδης.

Απώτερος στόχος της Τουρκίας, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να ενώσει την περιφέρεια του Ιντλίμπ με την περιοχή της

Αλ Μπαμπ για να απομονώσει πλήρως το Αφρίν προκειμένου να το περικυκλώσει από τέσσερεις πλευρές. «Με αυτό τον τρόπο θα περιορίσουν τους Κούρδους στην περιοχή του Ευφράτη αποκλείοντάς τους την πρόσβαση στην Μεσόγειο»,

Η σιγή του Άσαντ

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδέχτηκε ότι η Τουρκία ήταν υποχρεωμένη να εισβάλει στη Συρία, για να αποτρέψει τη δημιουργία του Κουρδικού Διαδρόμου, που θα έβγαζε τους Κούρδους στη Μεσόγειο. «Αν η Τουρκία δεν είχε αναλάβει δράση οι βόμβες θα έπεφταν στις πόλεις μας.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν ισχυριζόμενος ότι υλοποιεί τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Ρωσία και το Ιράν, για τη μείωση της βίας.

Ο Ερντογάν, συνέχισε ο κ. Καλεντερίδης, απέφυγε να αναφερθεί στην συμφωνία με τον Άσαντ, η οποία από την πλευρά της τηρεί σιγή ιχθύος, προφανώς υπό το βάρος της λεγόμενης συμμαχίας με τη Ρωσία!

Τρία επίπεδα σύγκρουσης

Σε ανάλυσή το, στο pontos-news, ο κ. Καλεντερίδης δήλωσε πως στην ευρύτερη περιοχή σε ανώτατο συγκρούεται κατά βάσιν η Ουάσινγκτον με τη Μόσχα, μέσω αντιπροσώπων με στόχο το μοίρασμα της γεωενεργειακής και γεωπολιτικής πίτας.

Στο μεσαίο επίπεδο συγκρούεται, το Ιράν με το Ισραήλ, με το πρώτο να επιθυμεί την δημιουργία ενός διάδρομου στη γραμμή Τεχεράνη-Βαγδάτη-Δαμασκός. Από την πλευρά του το Τελ Αβίβ επιδιώκει τη δημιουργία μιας ενδιάμεσης περιοχής, που θα λειτουργεί ως ανάχωμα.

Στο κατώτατο επίπεδο, σύμφωνα με τον κ. Καλεντερίδη, ο πόλεμος γίνεται σε δύο πεδία:

Το ένα είναι αυτό του Ιράκ, όπου ΗΠΑ, Κούρδοι και στρατός του Ιράκ (υποστηριζόμενος από Ιρανούς) μάχονται εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Το άλλο πεδίο είναι το έδαφος της Συρίας, όπου τα πράγματα είναι περιπεπλεγμένα. Ρωσία, Συρία και Ιράν μάχονται σε τρία μέτωπα. Ένα κατά του ΙΚ, ένα κατά της Συριακής Αντιπολίτευσης και ένα κατά της Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα).

Keywords
Τυχαία Θέματα